vivo.jpg
vivo îşi extinde prezenţa prin lansarea pe piaţa moldovenească, după extinderea din 2020 în țările europene: Franţa, Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Polonia și România, Cehia, Austria și Serbia în 2021.

Marca de smartphone-uri vivo a fost întemeiată în Dongguan, China, în 2011. Cu vânzări în ultimul an de 131 000 000 de unităţi la nivel mondial, vivo este în prezent al patrulea cel mai mare producător de terminale smartphone din lume cu prezența în peste 70 de țări și regiuni și este iubit de peste 400 de milioane de utilizatori din întreaga lume. 

Repere în istoria vivo:
— în 2012, vivo a fost prima companie care a lansat un smartphone cu un cip hi-fi dedicat, vivo X1;
— în 2014 aceasta a depăşit recordul prin cel mai subţire smartphone de până acum, modelul vivo X5Max, cu o grosime de numai 4,75 milimetri;
— în 2018, vivo a lansat primul smartphone cu tehnologia de scanare a amprentelor prin ecran, precum şi primul smartphone cu adevărat frameless (fără margini), cu o cameră foto pentru selfie-uri de tip pop-up, modelul vivo NEX.

vivo colaborează îndeaproape cu Google pentru actualizări rapide şi cu Qualcomm pentru procesoare performante şi eficiente energetic.

Primele modele pe piața locală sunt vivo Y33s, Y21 și vivo Y01, trei smartphone-uri de gamă medie, accesibile dar cu specificații foarte bune pentru gama lor de preț.

De la lansarea din Europa, seria Y de smartphone-uri s-a dovedit a fi cea mai populară al producătorului, pentru un raport calitate-preț foarte bun. Seria Y este orientată în mare parte spre audiența tânără, dar la fel va fi potrivit și pentru consumatorii care își doresc o capacitate mare a acumulatorului și o interfața simplă în utilizare. vivo Y33s este un smartphone cu un design interesant şi specificaţii bune. Bazat pe un procesor Mediatek Helio G80, cu 3 camere, acesta suportă încărcarea rapidă a acumulatorului de 18 de waţi. Camera principală este echipată cu un senzor de 50 de megapixeli ce suportă Modul Super Night pentru fotografia în condiţii de iluminare slabă şi înregistrarea videoclipurilor 4K. Memoria RAM de 8GB şi stocare de 128GB permit o performanţă ridicată. Memoria poate fi extinsă şi mai mult prin cardul microSD de până la 1TB, iar slotul pentru memorie poate fi folosit şi pentru două carduri SIM simultan. Cu funcția NFC poți face plăți contactless prin intermediul aplicației.

Modelele vivo Y21 şi vivo Y01 îşi iau energia dintr-un acumulator de 5000 mAh şi dispun de scaner de amprentă localizat lateral, în butonul de pornire. Ambele smartphone-uri folosesc procesorul Mediatek.
Camera foto AI Dual Camera a modelului Y21 oferă o gamă largă de funcţii, inclusiv Face Beauty şi Efecte de lumină pentru portrete. Modelul vivo Y01 are un ecran mare HD+ și o cameră foto principală cu configuraţie de 13MP si 5MP camera frontală cu opțiuni de time lapse, bokeh și face beauty.

Pentru partea de service a terminalelor smartphone, vivo are un partener autorizat: Atom Service.

Smartphone-urile vivo sunt deja disponibile în Moldova și pot fi achiziţionate online și printr-o reţea de magazine Orange. În privinţa preţului recomandat de vânzare, modelul vivo Y33s va fi disponibil la preţul de 4 699 de lei, iar modelele vivo Y21 şi Y01 la preţurile de 3 599 şi respectiv 2 699 de lei. Cu ocazia Black Friday, magazinul orange.md pregătește reduceri foarte mari doar pentru cei care procură online. Nu ratați!

Pentru noutăţi despre vivo, accesaţi Facebook și Instagram

Preluat de la: diez.md