avion.jpg

Operatorul aerian Air Moldova informează că mai multe zboruri din această săptămână au fost anulate. Este vorba despre zborurile din 7 și 8 martie.

UPDATE: Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a venit cu o reacție în legătură cu anularea zborurilor de către Air Moldova.

„Cu referire la anularea în cascadă a zborurilor de către compania aeriană Air Moldova începând cu data de 3 martie, Autoritatea Aeronautică Civilă informează că această situație se datorează unei aeronave intrată la mentenanță planificată și staționarea la sol a altor două aeronave care erau încadrate în rețeaua de zboruri a companiei, care a creat modificări semnificative a grilei de zboruri.

Urmare a situațiilor frecvente, din ultima perioadă, de întârziere prelungită a zborurilor/anularea mai multor curse, AAC în calitate de instituție abilitată cu prerogativa de protecție a consumatorilor în domeniul aviației civile, reiterează drepturile pasagerilor și posibilitatea valorificării opțiunilor de zbor.

Autoritatea Aeronautică Civilă monitorizează îndeaproape situația curentă a operatorului aerian, inclusiv ultimele cazuri din Februarie și Martie curent și a demarat o anchetă în scopul stabilirii dacă deciziile companiei sunt luate cu bună credință.”

Știre inițială

Așadar, au fost anulate:
# zborurile din 7 martie, spre/din Dusseldorf, Paris și Istanbul;
# zborurile din 8 martie, spre/din Londra, Tbilisi, Dusseldorf, Roma.

Potrivit Air Moldova, pasagerii vor fi informați regulat despre schimbările din orar.

„Stimați pasageri, ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Vă rugăm să verificați cu atenție notificările primite la adresa de email. Vom informa regulat despre schimbările de orar. Vom oferi asistența necesară în conformitate cu drepturile pasagerilor.

Dacă ați primit o notificare la adresa de email despre anularea zborului dumneavoastră vă rugăm să urmați instrucțiunile primite.

Pentru asistență și informații vă rugăm să apelați Call Centr-ul la nr de telefon: 022830830, care activează în aceste momente 24/24. (liniile sunt în continuare suprasolicitate, vă rugăm să așteptați până apelul va fi procesat)”, se arată într-un comunicat al Air Moldova.


Citește și ce ar trebui să faci în cazul în care zborul tău a fost anulat sau reținut.


Amintim că Air Moldova a anulat mai multe zboruri din luna martie. Potrivit Air Moldova, motivul anulării curselor respective este reorganizarea orarului pentru luna martie. 

Pe data de 2 martie, mai multe zboruri ale Air Moldova din și spre Chișinău au fost anulate. Conform companiei, motivul anulărilor au fost dificultățile operaționale. Două aeronave din flota companiei aeriene au fost indisponibile pentru zbor.

Air Moldova a anulat și două zboruri care urmau să fie operate de compania în data de 3 martie.

De asemenea, pe data de 27 februarie, Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) a confirmat că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

Autoritatea a fost notificată printr-un e-mail despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune.

Preluat de la: diez.md