What-the-Old-Moon-Tells-1280x720-1.jpg

Dacă faci parte din comunitatea cineaștilor din Republica Moldova, te anunțăm că s-au deschis aplicările pentru CEE Animation Forum – eveniment dedicat pitching-ului, modelelor de finanțare și oportunităților de coproducție pentru proiectele de animație. Acesta se va desfășura în perioada 12-13 noiembrie 2024 la Pilsen, Cehia.

Sunt invitați/invitate să-și depună proiectele de animație în curs de dezvoltare regizorii/regizoarele, animatorii/animatoarele și profesioniștii/profesionistele din industria cinematografică.

Notă: un proiect de animație este un proiect în care cel puțin 50 % din film este executat cu ajutorul tehnologiei filmelor de animație sau ia forma unei lucrări audio-vizuale multimedia cu accent pe aspectul grafic.

Important e ca proiectul să se încadreze în una dintre următoarele patru categorii:
# filme de lung metraj (cu o durată minimă de 60 de minute, aflate în faza de conceptualizare, dezvoltare sau producție);
# seriale (seriale pentru online și TV în orice format, cu o durată minimă de 20 de minute/episod, aflate în orice fază de dezvoltare, cu excepția celei de conceptualizare);
# filme de scurt metraj (cu o durată maximă de 20 de minute, aflate în orice fază de dezvoltare, cu excepția celei de conceptualizare);
# scurtmetraje studențești (cu o durată maximă de 20 de minute, aflate în orice fază de dezvoltare, cu excepția celei de conceptualizare).

Persoanele ale căror proiecte vor fi selectate vor trebui să plătească taxa de participare până pe 31 iulie 2024. După selectarea proiectului, taxele se vor aplica după cum urmează:
# lungmetraje – 300 de euro/proiect;
# seriale – 300 de euro/proiect;
# scurtmetraje – 180 de euro/proiect;
# scurtmetraje studențești – 50 de euro/proiect.

Taxa include două acreditări la CEE Animation Forum 2024: sesiune de consultanță online pentru prezentare înainte de eveniment, asistență tehnică și repetiții de prezentare la fața locului, prezentarea proiectului în fața publicului, întâlniri personalizate de feedback programate în prealabil cu membrii juriului din categoria ta, acces la programul CEE Animation Forum 2024, afișarea vizualurilor proiectului la locul desfășurării evenimentului, promovarea proiectului.

Notă: cheltuielile de deplasare și cazare sunt suportate de către participanți/participante.

Proiectele vor fi evaluate de o comisie formată din experți internaționali și membri ai echipei de organizatori. Se va lua în considerare ideea creativă, originalitatea poveștii, designul și stilul vizual, experiența producătorilor și potențialul de perspectivă și de coproducție al proiectelor. Listele cu proiectele selectate pentru a participa la CEE Animation Forum 2024 vor fi anunțate până cel târziu 30 iunie 2024 pe ceeanimation.eu.

Mai multe detalii găsești aici, inclusiv formularul de aplicare. Termen limită pentru înregistrare: 30 aprilie 2024.

Preluat de la: diez.md