FotoJet-1-3.jpg
Ești pasionat(ă) de plantele de cameră, ai primit una în dar și habar n-ai cum să o îngrijești corect sau observi că ceva nu este în regulă cu cele pe care le ai deja? Iată că inteligența artificială a avansat suficient de mult pentru a-ți veni în ajutor la acest capitol.

PictureThis este o aplicație care îți scanează plantele și îți oferă răspunsuri la toate întrebările pe care le ai în legătură cu acestea.

PictureThis folosește o tehnologie revoluționară de inteligență artificială care, comparativ cu alte aplicații similare, nu compară doar fotografiile plantelor, ci studiază detaliile anatomiei plantei pentru a-i identifica specia. Pe lângă identificarea plantelor, aplicația oferă sfaturi de îngrijire a plantelor, precum frecvența de udare a lor, combaterea dăunătorilor, stabilește dacă plantele sunt sau nu sănătoase și îți oferă trucurile care te vor ajuta le îngrijești în funcție de necesitățile lor anatomice și problemele lor actuale.

Inteligența artificială avansată care stă la baza aplicației a identificat peste 27 de milioane de plante cu ajutorul fotografiilor încărcate de către utilizatori și are o acuratețe de 99 %.

Cum folosesc acest identificator de plante?

PictureThis oferă o perioadă de utilizare gratuită de șapte zile, după care utilizatorul este introdus automat într-un abonament de un an. După această perioadă gratuită, abonamentul premium costă 3,09 EUR pe săptămână sau 5,99 EUR pe lună.

Astfel, din moment ce ai instalat și setat aplicația, îți scanezi planta, iar PictureThis afișează instantaneu o pagină în care sunt prezentate mai multe informații despre aceasta, precum numele comun al plantei, numele botanic al acesteia, informațiile culturale, sfaturi, întrebări frecvente, descriere, povestea numelui acesteia, simbolismul din spatele plantei, nivelul de lumină, apă, temperatură de care are nevoie și altele.

De asemenea, dacă ai animale de companie, aplicația furnizează și informații despre toxinele eliminate de plantă și te informează dacă este sau nu periculoasă pentru prietenii tăi pufoși. Este ca o mini enciclopedie portabilă de plante.

O altă caracteristică interesantă a PictureThis este comunitatea sa de utilizatori. Poți arunca o privire la cele mai recente fotografii cu plante încărcate de alți utilizatori din întreaga lume. De asemenea, poți chiar să vezi harta regiunii tale pentru a ști unde poți găsi diferite tipuri de plante. Astfel, de exemplu, poți afla dacă în zona ta există palmieri, trandafiri, lalele, eucalipt etc.

Totodată, PictureAceasta nu este specializată doar pe plantele de cameră, ci îți permite să identifici orice plantă, floare sau copac, din orice mediu, în câteva secunde și chiar și insecte, păsări sau potențiali alergeni. În plus, îți poți împărtăși descoperirile și experiența cu întreaga lume.

Totodată, ai acces și la diverse articole și cărți în format electronic cu sfaturi, curiozități, ghiduri și lucruri bine de știut despre plante. De asemenea, îți poți seta o alarmă în cadrul aplicației, pentru a nu uita să-ți urmezi rutinae de îngrijire a plantelor selectate.

Preluat de la: diez.md