shutterstock_1125973946-scaled.jpg

Dieta este cauza principală a problemelor de piele. Majoritatea oamenilor nu îşi dau seama că pielea se află în strânsă legătură cu sistemul digestiv. Dacă mâncăm ceva ce nu putem digera, organismul va încerca să folosească pielea în scopul detoxifierii.

Iată ce NU este bine să consumi dacă vrei să ai o piele sănătoasă, radiantă și atrăgătoare, potrivit HuffPost.

Atunci când uleiul se încinge atingând astfel temperaturi foarte înalte, grăsimea ozidează. Iar atunci când el este folosit în nenumărate rânduri, grăsimea devine și ea mai groasă și este mai greu de eliminat din organism. Astfel, pielea ta nu va mai fi la fel de oxigenată, colagenul și elastina vor scădea și acestea, iar aspectul tău nu va mai fi atât de fresh.

Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești cu ochii umflați? Cu pielea uscată, ternă, lipsită de strălucire? Ei bine, consumul excesiv de sare face corpul să rețină apa, ceea ce duce la uscăciune și umflare. Iar efectele sării asupra organismului devin tot mai vizibile odată cu vârstă.

Pâinea albă, pastele sau prăjiturile trebuie evitate dacă dorim un ten frumos și radiant. Alimentele cu un conținut glicemic mare pot cauza o creștere rapidă a zahărului din sânge și astfel favoriza apariția acneei, a uscăciunii și a problemelor cutanate (pe lângă kilogramele în plus).

Dacă alimentele cu un conținut glicemic mare duc la o piele mai uscată sau la probleme cu tenul, atunci cu siguranță că și zahărul în sine trebuie evitat pe cât posibil. Glicemia mare din sânge afeceteaza țesuturile pielii și ne lasă mai vulnerabili la riduri, de pildă.

Una sau două cești de cafea/zi nu vor produce prea multe daune pielii tale. Dar, o cantitate mai mare de atât, pe lângă băuturile energizante, ciocolata sau alte alimente și băuturi care conțin cofeină, pot duce la îmbătrânirea pielii înainte de vreme.

Alcoolul este un diuretic natural. Astfel, cu cât bei mai mult, cu atât de deshidratezi mai repede. De asemenea, consumul său exagerat privează pielea de vitamine vitale şi substanţe nutritive. Decolorarea, porii extinşi, ridurile fine şi lipsa de rezistenţă sunt doar câteva dintre simptomele pielii cauzate de excesul de alcool.

Citește și: Cum să ai un ten perfect: 5 secrete de dietă

Preluat de la: csid.ro