michael-lee-5Z9bgfRZLLE-unsplash-1.jpg

Fashion Hubul ZIPHOUSE începe cea de-a 7-a ediție a competiției destinate tinerilor talente din domeniul modei. Concursul NextGENERATION Young Designers Competition își propune să aducă un suflu proaspăt și să sublinieze angajamentul față de noua generație și bagajul de inovații cu care aceasta vine să cucerească industriile creative. Oportunitatea este destinată atât studenților în proces de a creație a colecției de finalizare a studiilor, designerilor independenți la început de cale sau persoanelor cu esență creativă și pasiune pentru design vestimentar.

NextGENERATION este un concurs anual, lansat în anul 2018, datorită căruia studenții, tinerii designeri și absolvenții domeniilor creative au ocazia de a crea propriile colecții vestimentare cu suportul mentorilor.

Competiția este divizată în două categorii:
# ART.
# Ready-to-wear.

Ambele categorii sunt realizate astfel încât, la finalul competiției, tinerii designeri să-și poată etala spiritul creativ, dar și competitiv în categoria mai apropiată propriului stil.

În perioada ianuarie-iunie 2024, participanții vor trece prin trei etape ale competiției și vor beneficia de instruire și consultanță profesională oferită de experții de talie națională și internațională din industria fashion.

#1. Primul mentorat va începe în perioada 4-5 februarie, timp în care designerii selectați în urma etapei de înscrieri, alături de stilista și directoarea creativă Stella Arion vor lucra asupra explorării noilor direcții artistice în baza schițelor și mood board-urilor. Acest mentorat va acoperi aspecte precum:
# identificarea etapelor de lucru;
# selecția țesăturilor;
# alegerea schemelor de culori potrivite care se aliniază cu conceptul colecțiilor lor.

Doritorii pot completa acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 24 ianuarie, ora 23.59. Finaliștii vor fi anunțați pe 27 ianuarie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md