diez-share-facebook.png
Cetățenii au dreptul să solicite informații de interes public de la instituțiile publice și să împărtășească răspunsurile primite cu restul cetățenilor. Asociaţia „Juriştii pentru Drepturile Omului” a lansat pe 29 iunie, platforma „Vreauinfo.md”, cu sprijinul Freedom House, pentru ca fiecare să poată solicita informația, dar – în special – să conștientizeze că are un astfel de drept.

„Ne-am propus să diminuăm încălcarea dreptului oricărei persoane la liberul acces la informație de interes public. Scopul a constituit inițierea unui dialog cu furnizorii de informații pentru a încerca să schimbăm practicile de îngrădire nejustificată la informațiile de interes public”, a explicat Stela Pavlov, coordonatoare de proiecte la Asociația „Juriștii pentru Drepturile Omului”, precizând că astfel se va încerca încurajarea autorităților să aplice corect legea, informează realitatea.md.

Așadar, cetățenii pot acum expedia cereri către toate instituțiile de stat pentru a obține o informație de interes public. Oamenii sunt încurajați să acceseze portalul Vreauinfo.md.

Preluat de la: diez.md