pixel.png

Sovata este o destinaţie de vacanţă pe care nu trebuie s-o ratezi. Este o staţiune excelentă pentru odihnă, reabilitare şi creşterea imunităţii organismului. De ce ar trebui să o incluzi în lista ta de destinaţii de vacanţă? Pe lângă peisajul montan, nămolul şi apa magică din Lacul Ursu, mai există un motiv extrem de important – aerosolii salini.

Haloterapia sau aerosolii salini reprezintă nişte microparticule de sare, care sunt inhalate pe nas şi gură. Prezenţi doar în peşteri, mine de sare sau în centre care imită perfect acest climat într-un mediu artificial, aceste microparticule ajung în căile respiratorii superioare şi inferioare, unde dezinfectează mucoasele, elimină toxinele, refac elasticitatea membranelor celulare şi reduc micro-organismele iritante.

Haloterapia este o metodă de tratament folosită în afecţiunile respiratorii precum sinuzita, bronşita, alergiile sau tusea fumătorului. Este 100% naturală şi are efecte pe termen lung.

Afecţiuni vindecate de aerosoli

Conform statisticilor din ultimii ani, curele cu aerosoli salini vindecă sau ameliorează în proporţie de 85% următoarele afecţiuni:

<!– Revenire spectaculoasă pentru Andreea Esca, după ce a scăpat de coronavirus–> CITESTE PE EVZ.RO: Revenire spectaculoasă pentru Andreea Esca, după…
<!– A VENIT valul doi al pandemiei în România! Anunțul făcut de un medic specialist–> CITESTE PE CAPITAL.RO: A VENIT valul doi al pandemiei în România! Anunțul…
  • Astm bronşic infecţios şi alergic;
  • Bronşită astmatiforma;
  • Traheobronşită cronică;
  • Sinuzita maxilară, polipoza faringiană;
  • Amigdalita cronică;
  • Insuficienţa respiratorie restrictivă;
  • Emfizeul pulmonar;
  • Nevroza;
  • Starea de oboseală.

Cu ajutorul unor factori ce ţin de atmosferă, aerosolii salini absorbiţi la nivelul pielii au efect benefic şi asupra acesteia. Ei contribuie în cazul anumitor afecţiuni dermatologice precum dermatitele alergice, cele atopice, eczema, psoriazis, arsuri uşoare şi ulceraţii pe piele.

Haloterapia se recomandă tuturor. Atât persoanelor cu afecţiuni respiratorii, cât şi celor sănătoase, ba chiar şi bebeluşilor. Calitatea aerului este superioară, el este ionizat, purificat şi ozonizat, devenind astfel benefic pentru aparatul respirator. Acesta previne apariţia bolilor, prin întărirea sistemului imunitar şi oxigenarea plămânilor.

Pentru un tratament complet, bine făcut, se recomandă o expunere zilnică la atmosfera salină pentru minim 30 de minute, în cure de 12-21 de zile, în funcţie de diagnosticul pacientului.

 

Preluat de la: csid.ro