apple.jpg
Deja toamna Apple va permite utilizatorilor să stabilească Gmail ca aplicație de e-mail implicită și Firefox ca browser web principal, oferind o multitudine de noi opțiuni.

Inovația va ajunge cu un val de actualizări software în toamnă, a anunțat Apple, alături de celelalte caracteristici noi pe care compania le-a promis la Conferința sa mondială pentru dezvoltatori, organizată la Cupertino, California, informează The Guardian.

Utilizatorii iPhone vor putea seta un nou serviciu de e-mail și un nou browser implicit. Această modificare înseamnă că utilizatorii care fac clic pe o adresă web dintr-o aplicație vor putea acum să o deschidă direct în browserul ales, în loc să fie obligați să utilizeze Safari, browserul propriu Apple. Cel mai mare avantaj îl va simți principalul concurent al Apple, Google, care furnizează aplicația Gmail și browserul Chrome, pentru iPhone și iPad.

Totuși, compania păstrează o limitare: browserele iOS trebuie să fie încă construite pe partea de sus a „motorului de redare” al Apple, un strat tehnologic care determină modul în care o pagină web este procesată pe dispozitiv.

De asemenea, compania a atras atenția la dezvoltatorii care s-au plâns de aplicarea, uneori capricioasă, a regulilor care dictează ce aplicații sunt permise în App Store.

Dezvoltatorii vor putea acum să facă apel împotriva unei linii specifice, precum și să conteste directiva în sine. Ei sunt capabili să depună un apel, argumentând că au a fost vizat greșit. De asemenea, compania a promis că rezolvările de erori simple nu vor întârzia să apară în disputele App Store, permițând dezvoltatorilor să continue să își mențină aplicațiile chiar și în timp ce se ceartă cu Apple.

Modificările vin după o săptămână dificilă pentru Apple. Recent, UE a anunțat două investigații ale Microsoft în legătură cu faptul că a abuzat de monopolul său, solicitând dezvoltatorilor să utilizeze sistemele de plată în aplicație Apple Pay și App Store. Investigațiile au fost urmate rapid de o rebeliune pentru dezvoltatori, solicitată de o aplicație de e-mail, Hei !, fiind interzisă din App Store pe baza unei decizii controversate cu privire la aceleași plăți în aplicație. Observatorii, de la Președinte la Președintele Comitetului Antitrust al Camerei Reprezentanților din SUA au atacat poziția Apple.

Preluat de la: diez.md