shutterstock_1714372405-scaled.jpg

Știai că dacă porți încălțăminte nepotrivită poți să dezvolți diferite afecțiuni ortopedice? Chiar și purtarea de încălțăminte aparent comodă poată avea acest efect.

Potrivit The Sun, balerinii sunt cei care tind să nu ofere niciun suport pentru talpă. „Această lipsă de suport poate duce la probleme comune ale picioarelor, cum ar fi fasceita plantară și poate agrava picioarele plate sau articulațiile din partea mediană a piciorului”, a declarat podiatrul Saylee Tulpule.

Fasceita plantară este cauzată de tensionarea părții piciorului care leagă osul călcâiului de degetele de la picioare și poate apărea dacă porți pantofi cu o amortizare sau un suport slab, mai scrie sursa citată anterior.

Este foarte posibil să suferi de fasceită plantară dacă:

Cele mai frecvente afecțiuni ale picioarelor

Bursitele, calusurile, bătăturile și degetele deformate sunt probleme ale picioarelor care apar în timp. Aceste afecțiuni pot fi, atât incomode, cât și dureroase. În cazuri grave, încălțămintea poate deranja.

Citește și: 5 probleme cauzate de încălțămintea nepotrivită. La ce semne să fim atenți și de ce să alegem încălțămintea de tip barefoot

Riscurile la care te expui atunci când porți balerinii nepotriviți sunt adevărate și cât se poate de mari. Aceste efecte negative pe care balerinii le au asupra sănătății noastre se datorează formei neadecvate a acestora, dar și a materialelor din care sunt confecționați.

Dacă porți balerini care nu îți vin perfect, îndeosebi cei care te strâng în zona degetelor, te poți confrunta cu multiple neplăceri. Pe lângă aspectul lor nu tocmai atrăgător, balerinii mai pot provoca și probleme de sănătate precum deformarea coloanei vertebrale, a pelvisului și a genunchilor.

Mai mult, intrucat piciorul tău se izbește direct de sol iar și iar atunci când mergi, călcâiul este cel care suportă consecințele. Pe lângă durerile care pot să apară în zona călcâielor, te mai poți confrunta și cu răni serioase, avertizeaza podiatrii.

Citește și: Cea mai nepotrivită încălțăminte din timpul verii pentru sănătatea picioarelor

Preluat de la: csid.ro