0304CC56-463E-48B6-A0F8-CE11ACD4793F_w1023_r1_s.jpg
Peste 2.000 de persoane se află duminică seară, în jurul orei 20.00, în Piaţa Victoriei, unde se desfăşoară un nou protest antiguvernamental.

Unul dintre protestatari flutură un uriaş drapel alb pe care, alături de harta României, este scris „Decembrie 1989”. Oamenii din piaţă au steaguri tricolore, precum şi ale UE, NATO, SUA, Angliei şi Canadei, unii suflă în vuvuzele, iar alţii scandează „PSD – Ciuma roşie!”, „Demisia!”, „Hoţii”, scrie Agerpres.

Unii dintre protestatari poartă tricouri negre cu inscripţia „#nucedăm”, iar alţii au pancarte cu sloganuri precum: „Ruşine Jandarmeriei Române”, „În an centenar aţi luptat împotriva cetăţenilor. La mulţi ani România”, „Demisia”, „Corupţia ucide”, „Trădători de neam şi ţară”, „Fără violenţă”, „Bine aţi venit acasă”, „PSD=PCR”, „Alegeri anticipate”, „Hoţii”.

Poliţia Capitalei a anunţat că a fost restricţionat traficul pe Şoseaua Buzeşti către Piaţa Victoriei. A fost restricţionat traficul pe strada Paris. De asemenea, se restricţionează traficul pe Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei, de la intersecţia cu str. Arh. Ion Mincu şi pe Bd. Aviatorilor, de la intersecţia cu str. Arh. Ion Mincu.

În această seară, și la Chișinău a avut loc un miting dedicate cauzei protestului din România.

Manifestaţia a început în centrul capitalei, la monument lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi a continuat la Ambasada României. Evenimentul de la Chişinău a avut loc loc după ce la protestul de la București de vineri, 10 august, jandarmeria a folosit gaze iritante, bastoane și gloanțe de cauciuc pentru a evacua în forță Piața Victoriei.

0304CC56-463E-48B6-A0F8-CE11ACD4793F_w1023_r1_s

Photo Credit: europalibera.org

Preluat de la: diez.md