800_catherine5-2.jpg
Catherine Palmer, în vârstă de 101 ani, a primit un cadou neobișnuit de ziua ei de naștere. Britanica a primit diploma de licență după 80 de ani de la absolvirea universității, sub forma unui cadou surpriză cu ocazia zilei de naștere din partea fiicei sale.

Catherine Palmer a absolvit cu rezultate foarte bune secţia de engleză a Universităţii Victoria din Manchester în 1938 dar, deşi a participat la ceremonia de final de facultate, nu şi-a ridicat diploma, scrie agerpres.

În anii de studenției Catherine Palmer a fost foarte activă la Universitatea din Manchester şi locuia la căminul Ashburne Hall, Fallowfield, reprezentând universitatea la scrimă, atletism şi cântând în cor.

manchester.ac.uk

800_catherine1

În timpul războiului, a lucrat la spitalele St Thomas’s şi St Mary’s din Londra, iar după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, a început să predea engleză la NW Polytechnic din Londra, devenită apoi University of North London, apoi în licee.

Surpriza a fost plănuită de Alison, fiica bătrânei, care a luat legătura cu Universitatea din Manchester și-a ridicat diploma bunicii sale pentru ca mai apoi să i-o ofere cadou mamei de ziua ei de naștere.

manchester.ac.uk

Britanica de 101 ani este și în continuare o persoană independentă, îşi plimbă în fiecare zi câinele, iar pe când avea 75 de ani, s-a aventurat într-o expediţie în Himalaya, care a implicat şi rafting.

Preluat de la: diez.md