Lukașenko.jpg
Ministerul de Externe din Moldova a convocat de urgență ambasadorul Belarusului în Moldova în contextul în care în spațiul public circulă diverse speculații referitoare la imaginile unei hărți care a fost afișată în cadrul Consiliului de Securitate al Republicii Belarus.

Pe 1 martie, Lukașenko a avut o intervenție televizată, în care a prezentat planuri secrete de luptă. Harta pe care au fost prezentate schemele de lupte includea și regiunea transnistreană din Republica Moldova.

În cadrul discuției cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, ambasadorul Belarusului Anatolii Kalinin a menționat că  responsabilii de la Ministerul Apărării al Republicii Belarus au prezentat incorect informațiile respective.

În acest context, secretarul de stat a menționat că este necesară o intervenție publică din partea Ambasadei Republicii Belarus, care să combată tranșant percepțiile eronate vehiculate în societate despre această hartă.


Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de șapte zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Preluat de la: diez.md