diez-share-facebook.png
Un copil din Belgia a absolvit liceul la 8 ani și va merge la universitate din toamnă. Laurent Simons al cărui tată este belgian și mama olandeză, are un IQ de 145 și a absolvit șase ani de studii în doar un an și jumătate, scrie BBC News.

Vorbind la radioul RTBF din Belgia, Laurent a spus că subiectul său preferat a fost matematica „pentru că este atât de vastă, există statistici, geometrie, algebră”.

După ce a obținut diploma de liceu, pe care în mod normal un elev belgian o primește la 18 ani, copilul va avea două luni de vacanță, iar din toamnă va începe facultatea.

Tatăl său a spus că fiului său i-a fost mereu greu să se joace cu alți copii și că nu a fost deosebit de interesat de jucării.

Laurent nu s-a hotărât încă ce anume va studia la universitate. El spune că s-a gândit să opteze între medicină, dorindu-și să devină chirurg, sau științe aerospațiale pentru a fi astronaut.

„Dacă s-ar decide mâine să devină tâmplar, nu ar fi o problemă pentru noi, atâta timp cât este fericit”, a spus tatăl său.

Preluat de la: diez.md