1489847906229.jpg

Tehnologiile informaționale îți oferă o mulțime de oportunități și sunt foarte practice. În era noilor tehnologii, însă, jurnalista Ana Gherciu a preferat să surprindă cele mai frumoase momente din călătoria sa cu un fotoapart cu peliculă. Tânăra a creat un album „Amintiri pe peliculă” cu poze deosebite realizate cu acest fotoapart.

Fotoaparatul „Zenit” Ana l-a primit în dar de la iubitul ei Cristi.

„Anul trecut, de ziua mea de naștere, am primit unul din cele mai deosebite cadouri pe care le-am primit vreodată – un aparat foto Zenit. Deosebit era anume pentru că a fost un dar cu background, dar și făcut din suflet. Cristi știe pasiunea față de colaje. Am o veche, dar nedezvoltată pasiune față de fotografie, în general. Așadar, atunci când Cristi mi-a dăruit Zenit-ul am fost foarte bucuroasă, pentru că, astăzi, când a avea o cameră digitală demult nu este un lux, am uitat cum arată o fotografie pe peliculă”, a relatat tânăra.

Deși este jurnalistă, iar arma ei este cuvântul, Ana spune că așa și nu se poate hotărî, care este o „armă” mai puternică: fotografia documentară sau storytellinul.

Ceea ce ține de fotoaparatul cu peliculă, acesta este mult mai diferit decât un fotaparat modern.

„Partea tricky cu acest aparat este: 1. că-l folosesc mai mult intuitiv și 2. că aici nu poți da Delete dacă nu-ți place poza. Trebuie să alegi bine momentul când vrei să fotografiezi. Așadar, deși am primit aparatul în martie, am început să-l folosesc abia când am făcut un roadtrip tare lung până-n Bulgaria și-napoi”, a mărturisit jurnalista.

Pe parcursul călătoriei, Ana făcea, în paralel, fotografii și cu telefonul, dar cele mai speciale momente, totuși, alegea să le imortalizeze cu Zenit-ul.

Pasiunea pentru fotografie o determină să creeze lucruri originale și deosebite cu acestea.

„Am multe cutiuțe pe care le-am decorat cu tot felul de decupaje din reviste, am sute de fotografii printate pe la YardSale, cu care am decorat peretele unui dulap, am și înrămat un alt colaj din fotografii”, a spus Ana.

 

Preluat de la: Zugo.md