gratar-scaled.jpg

Indiferent dacă faci grătar pe tot parcursul anului sau doar ca o tradiție de vară, un grătar curat îți va ușura mult gătitul. Un grătar curat este, de asemenea, esențial pentru a te menține pe tine și pe oaspeții tăi în siguranță.

Indiferent cât de des faci grătar sau ce tip de grătar folosești, ar trebui să îl cureți înainte și după fiecare gătit, iar începutul verii este momentul perfect pentru o curățare profundă a acestuia.

Un grătar pe gaz, cel mai convenabil tip de grătar pentru gătit, necesită cea mai serioasă întreținere dacă vrei să continui să prepari mese delicioase în timpul sezonului cald.

Începe prin a îndepărta grătarele, apărătoarele de flacără și arzătoarele, ceea ce îți va permite accesul la cutia de gătit. Folosește o spatulă de plastic pentru a răzui grăsimea, uleiul și resturile rămase. Este un moment bun să scoți acele bucăți de sparanghel care au căzut prin grătare anul trecut. Scoate și curăță sistemul de gestionare a grăsimii. Adesea, acesta este doar o tavă de folie sub cutia de gătit care trebuie golită sau înlocuită. Apoi, curăță și inspectează arzătoarele. Freacă-le bine cu o perie pentru grătar și verifică orificiile pentru insecte sau pânze de păianjen, care ar putea împiedica intrarea oxigenului, creând o ardere ineficientă.

Pentru a curăța în profunzime grătarele de gătit, înmoaie-le peste noapte într-un degresant de uz casnic. Apoi, folosește un burete abraziv pentru a curăța orice reziduu rămas. Clătește-le bine sub apă curentă.

Grătarele pe cărbuni sunt mai ușor de întreținut și de menținut curate decât grătarele pe gaz. O dată pe an, scot și curăț în profunzime grătarul de combustibil unde stau cărbunii și grătarul pe care stă mâncarea. Înmoaie-le peste noapte într-un degresant de uz casnic, folosește un burete abraziv pentru a îndepărta reziduurile încăpățânate și clătește-le bine cu apă. De asemenea, ia în considerare înlocuirea ambelor grătare – sau cel puțin a grătarului de combustibil – o dată pe an, mai ales dacă faci grătar frecvent.

Deși cenușa de la cărbuni ar trebui curățată după aproape fiecare utilizare, bolul va acumula multe reziduuri. O zi caldă de vară este perfectă pentru a scoate apă cu săpun, un burete și puțină forță fizică pentru a-l curăța. Acesta este, de asemenea, un moment excelent pentru a curăța în profunzime capacul – un burete din oțel inoxidabil de calitate fină face minuni în îndepărtarea petelor.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Cum organizezi un grătar în aer liber. Lista de alimente și ustensile necesare

Preluat de la: csid.ro