curatare-calcar-masina-de-spalat.jpg

Dacă ați observat că aveți urme de mucegai și depuneri de calcar în mașina de spălat rufe, nu apelați imediat la produse chimice din comerț. Există un ingredient ieftin care curăță rapid aparatul electrocasnic. Experții îl recomandă tuturor gospodinelor. Iată care este acesta! 

Majoritatea gospodinelor se confruntă cu depuneri de calcar și urme de mucegai în mașina de spălat. Pentru acestea, experții în curățenie vin cu cele mai bune sfaturi pentru a curăța electrocasnicul.

Pentru a scăpa rapid de calcarul depus în mașina de spălat, nu aveți nevoie decât de un ingredient ieftin, care costă în jur de 2 lei, și pe care, cu siguranță, îl aveți deja în bucătărie. Vorbim despre acidul citric, care face minuni în cazul acestui aparat electrocasnic.

Curățarea periodică a tamburului mașinii și a garniturii ușii cu acid citric va preveni depunerea calcarului. Unul dintre marile avantaje ale utilizării acidului citric este caracterul său non-toxic și prietenos cu mediul înconjurător. Acidul citric este un acid tricarboxilic care se prezintă ca o pulbere incoloră, cu un gust acru, ușor solubil în apă. Mai este cunoscut și sub numele de sare de lămâie.

Acidul citric poate avea efecte și negative. În cazul în care mașina de spălat a fost înainte în reparație și rezervorul a fost lipit înapoi pe garnitură, utilizarea acidului citric poate fi o adevărată problemă.

Citiți și: Ce rol are, de fapt, al treilea compartiment al mașinii de spălat. E mai util decât ai crede

Și mucegaiul de pe garnitura mașinii de spălat dă mari bătăi de cap! Prima dată se începe prin a seta un ciclu de spălare cald, cu două căni de oțet alb. Acest produs va îndepărta mucegaiul fără a afecta interiorul mașinii.

După procedeul simplu cu oțetul alb, experții recomandă să se pună o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu direct în tamburul mașinii de spălat și rularea unui alt ciclu de spălare, tot cu apă caldă. În acest fel, toate mirosurile neplăcute din interior vor fi eliminate.

Preluat de la: csid.ro