shutterstock_1133478239-scaled.jpg

Indiferent dacă ai sau nu o pisică, pentru a ține o pisică departe de grădina ta și de petec, există o multitudine de sfaturi pe cât de simple, pe atât de eficiente. Iată cateva dintre acestea!

Păstrarea gazonului fără gropi sau fără nevoile făcute la întâmplare sunt aspecte care implică multă bătaie de cap, atunci când îți dorești și-o grădină ordonată și un patruped cuminte. Dar nu te descuraja, noi ți-am pregătit 4 soluții care pot îmbunătăți această situație.

Pisicile sunt persistente și sunt capabile să se strângă în multe locuri. Cu toate acestea, un gard cu lanț înalt de șase picioare, cu plasă de doi pe doi Inch, poate fi eficient pentru a ține pisicile în afara curții. Un surplomb de două picioare poate oferi o protecție suplimentară.

Acestea emit un sunet de înaltă frecvență pe care pisicile îl detestă, dar pe care oamenii nu îl pot auzi. Aceste dispozitive sunt activate de mișcare, astfel încât, atunci când o pisică trece, este uimită de sunetul de înaltă frecvență și ar trebui să părăsească zona. Căutați dispozitive cu ultrasunete la un magazin de aprovizionare pentru animale de companie și folosiți-le pentru a crea o barieră în jurul curții sau a unor porțiuni din care nu doriți ca pisicile să le folosească ca o cutie de gunoi.

Un gard electric poate ține în mod eficient pisicile din curtea dvs. sau din anumite zone. Atâta timp cât este de joasă tensiune, nu va dăuna pisicilor, ci doar le va alunga. Gardul poate fi ridicat la aproximativ 4 centimetri de sol și totuși îi descurajează să-și folosească curtea ca o cutie de gunoi. 

De exemplu, puteți pulveriza plantele cu oțet alb sau îl puteți înmuia pe o cârpă de bumbac sau ziare vechi pe care le veți avea în grădina de legume. De asemenea, puteți amesteca 5 linguri de piper negru proaspăt zdrobit și o lingură de muștar în apă, pe care o veți aduce la fierbere. Odată ce amestecul se răcește, se dovedește a fi un puternic respingător natural pentru pisici.

De exemplu, poți planta iarba mâței, valeriană, graminee și gențiană. Valeriana, de pildă, funcționează ca un afrodisiac natural pentru feline, iată de ce pisicile îi vor da frecvent târcoale, fie doar pentru a o mirosi, fie pentru a-i ronțăi frunzele. 

Citește și: Soluția eficientă pentru grădini frumoase și curate. Cum te poate ajuta un gard de sârmă în curtea ta?

FOTO: Shuttterstock

Preluat de la: csid.ro