Începând cu 21 martie 2024, dar și în zilele ce vor urma, la Cluj răsună muzica tradițională moldovenească, iar comunitatea clujeană descoperă cultura și tradițiile specifice Republicii Moldova. Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca a dat start Festivalului Cultural Zilele Basarabiei. Tinerii au inclus în program concerte, degustare de vin, Hora Unirii și jocuri intelectuale. Toate aceste activități sunt menite să aducă împreună comunitatea basarabeană din Cluj.
Festivalul Zilele Basarabiei se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 21 martie – 6 aprilie și va include o varietate de evenimente menite să aducă în prim-plan farmecul și bogăția culturală a Moldovei. Iată care este programul festivalului.
Concert Delta Pe Obraz. Trupa din Chișinău va încânta publicul clujean cu un spectacol vibrant care promite să ofere un „Ritm Color” și un început incendiar pentru zilele ce vor urma.
Jocul intelectual „Ce? Unde? Când?”. O provocare care testează cunoștințele participanților într-o atmosferă caldă și prietenoasă.
Hora Unirii în centrul istoric al Clujului. În Piața Unirii va fi un moment de comemorare și celebrare a unității naționale.
Clubul Literar Basarabean. Evenimentul va aduce inspirație și emoție la cele mai înalte frecvențe, oferind o incursiune în lumea literaturii moldovenești contemporane.
Degustare de vin. Un moment dedicat savurării vinurilor moldovenești de cea mai bună calitate, însoțite de amintiri și povești din Basarabia.
100 de GIBiști au zis. Un concurs intelectual dedicat membrilor asociației, menit să pună la încercare cunoștințele și creativitatea participanților.
Gala Aniversară. Încheierea în stil mare a „Zilelor Basarabiei” la Cluj, cu un eveniment special plin de surprize și momente memorabile ce vor rămâne în inimile participanților.
„Ne așteptăm ca ediția din acest an a Festivalului Zilele Basarabiei să aducă împreună comunitatea clujeană și cea basarabeană. Prin intermediul evenimentelor organizate, ne dorim ca fiecare student(ă) din Republica Moldova să se simtă ca acasă, pentru că «acasă» nu e neapărat despre locuri, ci despre oamenii cu care socializezi, cu care te simți bine și împărtășești interese comune”, a punctat Ion Fîntînă, președintele GIB Cluj.
Mai multe detalii despre derularea festivalului puteți vedea pe pagina de Instagram GIB Cluj.
Preluat de la: diez.md