Centrul Societății Civile din Praga oferă liderilor societății civile, jurnaliștilor și activiștilor oportunitatea să se înscrie la un program de burse. Participanții urmează să petreacă trei luni în orașul Praga din Cehia, timp în care vor gândi, vor crea relații noi, vor explora posibilități și vor lucra la proiectele lor.
Centrul Societății Civile din Praga va acoperi cheltuielile legate de călătorie, va oferi un apartament, precum și o mică diurnă pentru locuința în Praga și va asigura ajutor pentru obținerea vizei. De asemenea, participanții vor avea acces la un spațiu de birou comun cu internet și o imprimantă. Limbile în care urmează să se desfășoare programul sunt engleza și rusa. Nivelul minim recomandat de engleză este B1 (intermediar).
Potrivit organizatorilor, programul de burse este foarte competitiv și vor fi selectați doar candidații cu cele mai bune profiluri.
Proiectul va fi organizat de trei ori, în perioade diferite:
# primul interval – 15 septembrie – 15 decembrie 2024;
# al doilea interval – 15 ianuarie – 15 aprilie 2025;
# al treilea interval – 1 mai – 31 iulie 2025.
# În cadrul programului se pot înscrie activiștii pentru drepturile omului, membri ai ONG-urilor și ai grupurilor civice, experți și cercetători, activiști de mediu, culturali și urbani, experți în mass-media și jurnaliști.
# Oportunitatea este disponibilă pentru cetățenii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Ucraina, Georgia, Republica Moldova, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan.
# Solicitanții ar trebui să aibă deja experiență semnificativă.
# Candidații trebuie să aibă minimum 25 de ani.
Organizatorii sunt, în special, în căutarea candidaților care:
# abordează noile provocări cu care se confruntă societatea civilă și mass-media independentă în țara sau regiunea de origine;
# sunt pregătiți pentru schimbare și crearea strategiilor pentru viitor;
# își ajustează munca la circumstanțe fără precedent;
# sunt în căutarea unor noi modele de durabilitate;
# își consolidează inițiativele antirăzboi și decoloniale;
# dezvoltă proiecte cu accent pe drepturile omului, urbanism, ecologie, asistență socială, care răspund la o cerere existentă a societății.
# Persoanele interesate sunt îndemnate să completeze acest formular de înregistrare. Termenul-limită pentru aplicare este 25 martie 2024, ora 8.0. Cererile depuse după termenul-limită nu vor fi acceptate.
# Descrierea proiectului trebuie atașată la cerere.
# Candidații selectați vor fi invitați la un interviu în format online până pe 20 mai. Veți discuta despre ideea de proiect, programul și obligațiile ambelor părți.
# Informațiile despre rezultatele finale vor fi expediate candidaților până pe 25 iunie.
Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.
Preluat de la: diez.md