ipiccy_image-35.jpg
Revista Forbes anual desemnează 100 cele mai influente femei. Tradiția împlinește 18 ani. Topul elaborat include peste 40 de CEO și 18 lidere politice, de asemenea, în listă mai sunt incluse artiste recunoscute la nivel mondial precum Rihanna sau Beyonce. În acest an, în premieră pentru o perioadă destul de îndelungată, locul de frunte în listă nu este oferit ex-cancelarei Germaniei Angela Merkel. Locul I în listă este deținut de filantropa miliardară MacKenzie Scott. Aceasta este a treia cea mai bogată femeie din lume.


#1. Mackenzie Scott

Sursă foto: Artnet News

În 2014, Mackenzie Scott a fondat organizația anti-bullying Bystander Revolution, unde ocupă funcția de directoare executivă. În aprilie 2019, ea a anunțat pe Twitter că a ajuns la o tranzacție de divorț de 35 de miliarde de dolari, ceea ce a făcut-o a treia cea mai bogată femeie din lume. În mai 2019, MacKenzie Bezos a semnat inițiativa Giving Pledge pentru a dona cel puțin jumătate din averea ei pentru cauze caritabile.

#2. Kamala Harris

Sursă foto: Wikipedia

Alegerile prezidențiale din 2020 au fost câștigate de Joe Biden și, implicit, de Harris. Ea este a doua persoană cu ascendență ne-albă în funcția de vicepreședinție, după Charles Curtis, vicepreședintele lui Herbert Hoover. Ea este, de asemenea, prima persoană afro-americană, asiatică-americană și prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite.

#3. Christine Lagarde

Sursă foto: Wikipedia

Christine Madeleine Odette Lagarde este o avocată franceză și actuala președintă a Băncii Centrale Europene. Ea a fost prima femeie care a devenit ministra economiei G8 și este prima femeie care a devenit directoare generală a FMI.

#4. Mary Barra

Sursă foto: Business wire

Mary Teresa Barra este o femeie de afaceri americană care este președinta și directoarea executivă a General Motors din 15 ianuarie 2014. Ea este prima femeie CEO al unui producător de automobile „Big Three”.

#5. Melinda French Gates

Sursa foto: Hemispheres magazine

Melinda Gates Ann este o filantroapă americană, a fost directoare generală la Microsoft. În 2000, a fondat, împreună cu soțul ei Bill Gates, Fundația Bill și Melinda Gates, cea mai mare organizație de caritate privată din lume (în 2015)

#6. Abigail Johnson

Sursa foto: Global women history

Abigail Pierrepont Johnson este o femeie de afaceri miliardară americană. Din 2014, Johnson este președinta și directoarea executivă a companiei americane de investiții Fidelity Investments și președinta companiei sale internaționale soră Fidelity International.

#7. Ana Patricia Botín

Sursa foto: Twitter

Ana Patricia Botín-Sanz de Sautuola O’Shea, DBE este o bancheră spaniolă care a deține funcția de președintă executivă a Santander Group din 2014. Ea este a patra din generație familiei Botín care deține acest rol.

#8. Ursula von der Leyen

Sursa foto: politico

Ursula Gertrud von der Leyen este o politiciană creștin-democrată germană. Din decembrie 2013 până în iulie 2019 a îndeplinit funcția de ministră a Apărării, în guvernele III și IV Angela Merkel. În data de 2 iulie 2019 a fost nominalizată de Consiliul European pentru funcția de președintă a Comisiei Europene. Ursula von der Leyen este al doilea președinte german al Comisiei Europene, după Walter Hallstein (CDU), care a fost primul președinte al Comisiei Comunității Economice Europene.

#9. Tsai Ing-wen

Sursa foto: Wikipedia

Tsai Ing-wen este politiciană din Taiwan. În urma alegerilor din ianuarie 2016, a obținut funcția supremă în stat, fiind prima femeie președinte a acestei țări. Este a doua femeie șefă de stat din Asia de Est, alături de Park Geun-hye, lidera Coreei de Sud.

#10. Julie Sweet

Sursa foto: Wikipedia

Julie Terese Sweet este o femeie de afaceri din America. Este directoarea executivă a Accenture, o companie multinațională de servicii profesionale. De asemenea, este membră a Comitetului Global de Management al Accenture.

Vedeți lista completă AICI.

Preluat de la: diez.md