allied-testing_article.jpg
Studenții de la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul și cei de la colegiul „Iulia Hașdeu” au oportunitatea de a dezvolta o carieră IT direct în regiunea lor. Pentru prima dată, experți ai companiei Allied Testing Moldova instruiesc și ghidează tinerii care au ales specialitățile IT să însușească o profesie prestigioasă, cum este cea de inginer QA și să-și pună bazele pentru un job în acest domeniu, în cadrul unui internship dedicat la ei acasă. Programul se desfășoară în cadrul proiectului „EU4Moldova: Start-up City Cahul”, implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia.

Pe durata stagiului, tinerii au posibilitatea de a-și consolida și de a-și pune în practică cunoștințele, iar la finalul programului să obțină un job în cadrul unei companii de profil.

Mai jos îți sunt prezentate cinci beneficii ale unor astfel de programe pentru participanți:
# Mai multă practică și lucru în echipă. Pe toată durata cursului, pe lângă cunoștințele teoretice, studenții implementează toate informațiile acumulate. Din numărul total de 160 de ore, 75 la sută sunt practice. Iar pentru a realiza un produs final, aceștia învață să muncească, să coordoneze un grup și să realizeze în echipă sarcinile, pentru a obține un produs palpabil.
# Studierea uneia dintre cele mai solicitate profesii. Funcția inginer QA este una dintre cele mai solicitate și bine plătite profesii din domeniul IT. Testerii software sunt implicați în dezvoltarea metodelor, planurilor, abordărilor și programelor de testare, iar fiecare produs, înainte de a ajunge la varianta finală, necesită un șir de modificări și verificări.
# Oportunități de antreprenoriat. Cu abilitățile și cunoștințele obținute, studenții au posibilitatea să-și creeze propriile soluții digitale, care să fie ulterior dezvoltate în cadrul unui start-up sau să inițieze și să implementeze unele proiecte antreprenoriale de grup în localitățile lor.
# Posibilități de angajare. Cursul de Testare Software este implementat în parteneriat cu compania IT Allied Testing Moldova, care oferă posibilitatea celor mai buni studenți participanți la program să obțină un job în cadrul companiei. Tinerii pot beneficia de oportunitatea de a fi angajați direct de pe băncile universității sau ale colegiului.
# Contribuție la dezvoltarea comunității. Conectarea tinerilor la cerințele de pe piața muncii contribuie la creșterea competitivității și deschiderea spre oportunități și inițiative locale. Pe termen lung, potențialul specialiștilor bine pregătiți poate fi explorat de către profesioniști în dezvoltarea economiei locale, expertiza lor fiind investită în diverse proiecte comunitare.

În total, programul va dura cinci săptămâni, perioadă în care participanții au posibilitatea să-și consolideze cunoștințele și să pună în practică informațiile acumulate în domeniile: Programare Java, Testare Software, Automatizare servicii Web și UI automatizare.

La finalul programului, participanții vor primi certificate de absolvire care să ateste cunoștințele acumulate în cadrul cursului.

Despre „EU4Moldova: Start-up City Cahul”

„EU4Moldova: Start-up City Cahul” este implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Proiectul sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, oferind, de asemenea, oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). Ca parte a proiectului, la Cahul va fi creat un centru regional de inovare și tehnologie – EU4Innovation Centre, iar un grup numeros de localnici vor deveni beneficiarii săi. Obiectivul centrului este de a avea un efect de stimulare în orașul Cahul și alte zone de dezvoltare din regiune.

Preluat de la: diez.md