Desigur, hidratarea, masajul, folosirea unor produse cosmetice poate ameliora situația, dar insignifiant – în cazul pierderii masive de masă corporală. Din fericire, la capitolul remodelare corporală Chișinău stă excelent – intervențiile sunt disponibile chiar la noi, în Moldova.
Pielea lăsată apare adesea după pierderea bruscă în greutate, atât după cea planificată (prin regim alimentar restrictiv, efort fizic suplimentar sau o liposucție, de exemplu), cât și după cea expromt (o perioadă de stres, o boală, imposibilitatea de a menține același regim alimentar ori muncă fizică grea). Tegumentul și musculatura își pierd elasticitatea în urma descompunerii colagenului și a fibrelor elastice, două elemente responsabile de fermitatea pielii. Astfel, pielea nu are suficient timp pentru a se adapta. Rămân urme ale excesului ponderal anterior: falduri de piele în jurul abdomenului, pe coapse sau braţe, sâni cu aspect flasc, goliţi de conţinut, fese căzute. Din acest motiv, specialiștii recomandă slăbirea treptată, urmând un program care include exerciții fizice… dar atunci când slăbirea nu e planificată, se poate interveni doar post-factum. Evident, prin chirurgie plastică și mai exact – prin proceduri de remodelare corporală.
Deși pare o problemă minoră, comparativ cu obezitatea, excesul de piele poate cauza probleme la îmbrăcat, poate limita mobilitatea şi cauza o igienă defectuoasă. Dermatitele şi infecţiile sunt frecvente datorită frecării şi contactului prelungit între pliurile de piele. Nu în ultimul rând intervine problema cosmetică: pacienţii care au pierdut mult în greutate îşi doresc ca modul în care arată să reflecte imaginea pozitivă pe care o au despre ei.
–> <!–
–>
Așadar, ce proceduri de remodelare corporală după scăderea masivă în greutate sunt disponibile pacienților (inclusiv în Moldova):
# Abdominoplastia – implică îndepărtarea excesului de piele şi întărirea musculaturii abdominale. Incizia se plasează deasupra zonei pubiene şi merge de pe un şold pe altul, uneori putând fi prelungită spre spate dacă excesul de piele este circumferenţial şi nu doar pe abdomen. Când excizia pielii în exces se face circumferenţial, ca un brâu în jurul taliei, se obţine un lifting corporal inferior total cu efecte asupra abdomenului, părţilor laterale ale coapselor, feselor şi pliurilor toracice inferioare.
# Lifting brațe – remodelarea membrelor superioare se obţine în felul următor: pielea şi grăsimea în exces se elimină printr-o incizie pe faţa internă a braţului, care merge din axilă până la cot. Efectul se observă imediat, braţele au aspect tonic şi aspectul de „aripi de liliac” dispare.
# Liftingul coapselor – se face prin excizia surplusului de piele cu incizii plasate la baza coapselor (spre zona inghinală) şi uneori, în funcţie de necesităţi, pe faţa internă a coapselor, până la genunchi.
# Liftingul feselor – atunci când zona fesieră (gluteală) este flască, atârnă inestetic, poate fi ridicată / ascensionată printr-o operație care presupune excizia unei fâșii de tegument din regiunea șoldurilor, circular.
# Mastopexia sau liftingul mamar – remodelarea sânilor se face cu sau fără mărirea acestora cu implanturi de silicon. Tipul de mastopexie, respectiv plasarea cicatricilor se aleg în funcţie de excesul de piele şi de poziţia areolelor. Pot rezulta cicatrici în jurul areolelor şi vertical, până în şanţul de sub sâni, dar cel mai frecvent cicatricea va fi în ancoră.
Un chirurg plastician experimentat poate face un lifting corporal total într-o singură operație, dar desigur că se recomandă ca remodelarea corporală să fie făcută, mai degrabă, pe zone, în 2-3 etape, astfel încât recuperarea pacientului să fie cât mai bună. Nu ai certitudinea că ți s-ar potrivi o metodă sau alta? Programează-te pentru o consultație la (+373)79 432 776 sau (+373) 022 202 373.
Preluat de la: diez.md