Imagine5.jpg
În acest articol ne lămurim cum pot fi alese epilatoarele. Se va vorbi despre avantajele și neajunsurile tipurilor de bază: cu discuri și cu pensete, se va explica dacă merită de cumpărat un dispozitiv cu două viteze. La fel, veți afla cum să efectuați epilarea fără durere și cu confort maxim. La sfârșitul articolului se va discuta și despre faptul cum poate fi evitată creșterea firelor de păr sub piele și despre ce fel de duze vă vor fi necesare.


Ce fel de epilator este mai bun: cu discuri sau cu pensete

# Cu discuri

Toate epilatoarele cu discuri utilizează același principiu de lucru. Discurile se rotesc, se apropie unul de celălalt, apucă firul de păr și îl smulg împreună cu rădăcina. Eficiența de lucru a unui asemenea dispozitiv depinde în mod direct de calitatea discurilor. Într-un model de mijloc conform statisticii sunt de la 20 până la 30 de elemente ce se rotesc. La o singură trecere acestea smulg în jur de 30 de fire de păr.

Avantajul de bază al epilatoarelor cu discuri – prețul accesibil. Dispozitivele ieftine sunt populare la marea majoritate cumpărătorilor. Însă costul accesibil nu este nici pe departe unicul avantaj:
# După procedură piele rămâne netedă până la trei săptămâni.
# Epilarea nu ia prea mult timp.
# Siguranța – riscul de a deteriora pielea se reduce la zero.

<!–

–> <!–

–>

Dar sunt și unele neajunsuri. După utilizarea epilatorului cu discuri apar mai des fire de păr sub piele. Multe fete și femei suportă senzații neplăcute și dureroase, mai ales în cadrul primelor proceduri.

# Cu pensete

Toate epilatoarele cu pensete costă mai mult, dar sunt considerate pe bună dreptate cele mai eficiente în lucru. Cu ajutorul pensetelor mici dispozitivul înlătură, la o singură trecere, un număr foarte mare de fire de păr. În esență, penseta în epilator este constituită din două plăci metalice care se despart și se unesc regulat. În timpul lucrului aceste ridică puțin firul de păr, îl apucă și îl smulg cu tot cu rădăcină.

În epilatoarele moderne sunt până la 40 de pensete. De obicei acestea sunt aranjate în ordine de șah. Cel mai mare număr de fire de păr este înlăturat de modelele cu distanță minimă între pensete.

Avantajele epilatoarelor cu pensete:
# Înlăturarea rapidă a firelor de păr – chiar și pentru curățarea zonelor problematice va fi nevoie de timp minim.
# Accesorii adiționale – duză pentru zona bikini, roller pentru masaj și altele.
# Marea majoritate a modelelor nu ratează niciun fir de păr.

La neajunsuri se atribuie prețul înalt și disconfortul în timpul procedurii. La diminuarea durerii vă vor ajuta recomandările noastre.

Cum poate fi diminuată durerea la epilare: trebuie de răcorit sau nu

# Cu aproximativ 30 de minute înainte de procedură, alintați-vă cu o baie fierbinte. Apa caldă va deschide porii și firele de păr vor ieși mult mai ușor. Multe saloane, la fel, prelucrează cu aburi înainte de procedură zonele care necesită curățate.
# Un rezultat minunat este oferit de umezirea zonei ce necesită prelucrare cu comprese reci. O variantă alternativă – doar ștergeți pielea cu un cub de gheață. Cu răcirea trebuie de lucrat cu precauție, mai ales în zona bikini, în caz de prelucrarea prea îndelungată vă puteți trezi cu o inflamație a sistemului reproducător.
# Prelucrați bine piele cu srub cu 24 de ore înainte de procedură. Înlăturarea particulelor moarte va face procesul de înlăturare a firelor de păr mai ușor. Scrubingul se combină foarte bine cu baia fierbinte.
# Utilizați loțiuni și creme – acestea facilitează durerea. Iar aplicarea soluțiilor cosmetice nu este recomandată. Înainte de procedură, pielea în zona de prelucrare trebuie să fie uscată.
# Dacă senzațiile de durere vă sperie prea tare – luați orice pastilă analgezică cu 30 de minute înainte de începutul procedurii. Numai nu analgin.
# Soluțiile tonifiante așa ca cafeaua și mai ales alcoolul nu diminuează durerea, dar pot chiar să provoace efectul invers. Însă sensibilitatea pielii scade eficient de la apa minerală alcalină.
# Notați-vă – în majoritatea saloanelor senzațiile de durere sunt diminuate cu crema EMLA sau cu lidocaină. Acestea se vând în orice farmacie.
# La alegerea salonului interesați-vă din start de calificarea meșterului și de reputația salonului în general. Aici prețul nu este, nici pe departe, pe primul loc, deoarece totul depinde de detalii. De exemplu, viteza aleasă corect facilitează sesizabil procedura și invers.
# Nu este recomandat să vă ocupați de sine stătător de zona bikini. Maximum ce vă puteți permite este să aplicați crema depilatoare. Multe experimente se sfârșesc cu arsuri sau cu pielea traumată.

Important! Nu are sens să vă temeți de epilare. Multe fete și femei, după procedură, afirmă că se așteptau la senzații de durere mai puternice. Iar după câteva proceduri pielea devine mai puțin sensibilă și senzațiile neplăcute dispar de tot.

Cum poate fi facilitat procesul de epilare

Epilatorul cu duza pentru întinderea pielii netezește derma și diminuează sesizabil senzațiile de durere. Aveți grijă ca în set să fie duza cu un cerc din plastic – anume acesta va face procedura confortabilă.

Aplicați duza pentru vibromasaj înainte de procedură și durerea va fi mai mică. Vibrația care pulsează relaxează pielea, datorită acestui fapt este mai ușor de extras firele de păr. Duzele cu multe pensete pentru zona bikini își vor face lucrul calitativ doar dintr-o singură trecere. Apucarea întâmplătoare a pielii cu asemenea dispozitiv nu este strașnică, însă veți reuși să scoateți chiar și cele mai mici fire de păr.

Când utilizați duza pentru zona bikini, folosiți viteza minimă – aceasta va ajuta să diminuați și mai tare senzațiile de durere.

Avantajele duzelor pentru bikini:
# Înlătură firele de păr dintr-o singură trecere – efectul se păstrează pentru o perioadă îndelungată.
# Disconfort minim pentru zonele deosebit de sensibile.
# Igiena – duzele pentru zona bikini pot și trebuie să fie spălate în apă.
# Epilarea cu viteze diferite va ajuta la alegerea tempoului necesar.
# Totul decurge fără consecințe vizibile pentru piele.

La neajunsurile duzelor pentru zona bikini se atribuie costul acestora și lipsa posibilității de a se debarasa pentru totdeauna de durere.

Care epilator este mai bine de ales: cu o viteză sau cu două

Cu o singură viteză lucrează modelele ieftine. Nu merită să cumpărați asemenea dispozitive, dacă efectuați epilarea pentru prima dată – durerea va fi prea mare.

Două viteze – varianta ideală pentru un novice. Epilatorul se va adapta automat structurii și tipului de păr. Senzațiile sunt ușor de suportat nu doar în timpul epilării delicate, dar și a celei rapide. Este mai mult decât real de se obișnuit cu disconfortul nu prea mare.

Cu trei viteze sunt dotate dispozitivele din categoria premium. Acestea creează cele mai puține probleme și sunt considerate cele mai confortabile în lucru.

Pentru ce este necesară fiecare viteză?
Prima
este viteza optimă pentru zona bikini și pielea subrațului, precum și pentru pielea cu fire de păr subțiri care se rup ușor. Pensetele se desfac și se strâng mai lent, nu rup firele de păr și practic nu lasă foliculi în interiorul stratului de piele.
A doua viteză se potrivește pentru firele dure de păr. Cu un pic de răbdare veți fi uimit de rezultatul plăcut.
A treia viteză se potrivește utilizatorilor cu experiență și oamenilor care nu simt tare durerea. Procedura se va face foarte repede, însă senzațiile de durere vor fi mai mari în comparație cu prima și a doua viteză.

Epilare uscată sau umedă – ce este mai bine ca să nu fie prea dureros

Toate dispozitivele durabile la umezeală sunt făcute din plastic care nu poate fi pătruns de umezeală. Un asemenea epilator poate fi recunoscut după imaginea unei picături pe cutie sau mențiune Wet&Dry. În condiții de umiditate sporită recomandăm să se utilizeze un model cu acumulator. Bateria este suficientă pe circa 30 de minute și aceasta este o perioadă suficientă pentru a termina procedura.

Epilarea în apă nu este atât de dureroasă, deoarece sensibilitatea pielii înmuiate de apa caldă scade sesizabil. Mai mult de atât, apa fierbinte și aburii înmoaie firele de păr, discurile și pensetele lucrează mai lin și scade riscul de a obține iritații. La reducerea riscului de apariție a inflamațiilor va ajuta prelucrarea capătului epilatorului cu o soluție în compoziția căreia se conține spirt. Epilarea umedă, de asemenea, va trece mai ușor dacă pielea este săpunită în prealabil.

Epilatoarele pentru îngrijire umedă se vor potrivi pentru utilizarea pe pielea uscată. Iar dacă dispozitivul lucrează doar pe uscat, acesta categoric nu poate fi scufundat în apă – se va defecta în câteva secunde.

Important! În niciun caz nu scufundați epilatorul care lucrează de la rețeaua electrică, dacă nu doriți să simțiți pe propria piele consecințele electrocutării.

Cum poate fi evitată creșterea sub piele a firelor de păr

Înainte de epilare faceți o baie fierbinte, faceți peeling sau curățați piele cu ajutorul unui scrub. Prelucrați zona cu fire nedorite de păr cu soluții care înmoaie pielea.

După procedură nu uscați pielea, nu vă bronzați în solar și la soare. Folosiți bureta foarte atent. Pentru a înlătura particulele de piele moartă și a înnoi epiderma, sunt suficiente eforturi minime. Nu va fi în plus să prelucrați zona de epilare cu Clorhexidină. După înlăturarea firelor de păr nu îmbrăcați haine strâmte care lasă urme pe corp.

Ce fel de duze sunt necesare pentru un epilator bun

# Pentru ras – este ideală dacă aveți nevoie de o piele absolut netedă fără compromisuri.
# Pentru peeling – curăță pielea de particulele moarte și reduce probabilitatea de apariție a firelor de păr sub piele.
# Pentru față – se potrivește pentru a înlătura firele de păr de sub nas și pe bărbie.
# Pentru un contact optim cu pielea – apasă mai tare capătul pe suprafața pielii și înlătură părul mai repede.
# Pentru pielea sensibilă – o parte din pensete este acoperită de un element special din plastic. Acesta ajută la extragerea mai puțin dureroasă a părului.

Adițional:
# Iluminare – cu aceasta este mai ușor de văzut firele subțiri și deschise la culoare, precum și de verificat calitatea epilării.
# Duza care se mișcă – smulge firele de păr chiar și în locurile greu accesibile datorită faptului că duza merge atent pe toate curbele corpului.
# Trimmer – este o variantă optimă pentru zonele delicate și înlăturarea firelor lungi de păr. Va ajuta la corectarea tunsorii intime, de asemenea taie firele de păr fără iritații și tăieturi.
# Senzorul de mișcare va da de știre dacă apăsați prea tare pe piele.
# Husa este necesară pentru păstrarea în siguranță și transportarea comodă.

Pe ROZETKA.MD găsiți o gamă variată de epilatoare cu discuri sau pensete, iar recenziile cumpărătorilor vă vor ajuta în alegerea corectă. În TOPul celor mai apreciați producători sunt Braun, Philips, Panasonic.

Împărtășiți-vă în comentarii ce epilator vă ajută să mențineți pielea în stare ideală și cum luptați cu senzațiile neplăcute.

Preluat de la: diez.md