PS5-1170x658-1.jpg
Toate detaliile despre PlayStation 5 le vom putea afla abia când consola va ajunge în magazine, la finele acestui an. Între timp însă, au mai scăpat online câteva particularități interesante.

Sony a folosit o interfață similară pentru PlayStation 4 și PlayStation 3, pentru a facilita tranziția de la o consolă la alta și pentru că utilizatorii erau încântați de ea. Când vine însă vorba de PS5, se pare totuși că lucrurile se vor schimba radical, scrie playtech.ro.

În timp ce conferința de acum câteva zile a celor de la Sony a răspuns la toate întrebările despre jocuri și hardware, foarte mulți sunt curioși care sunt particularitățile software menite să te atragă. Mai multe detalii despre aceste particularități au fost comunicat într-o postare pe LinkedIn a lui Matt MacLaurin, directorul diviziei de design a interfeței pentru PlayStation în cadrul Sony.

Oficialul a atras atenția asupra faptului că vom vorbi despre o reinventare în proporție de 100 % a interfeței de PS4, cu includerea unor concepte noi foarte diferite, comparativ cu cea am experimentat în trecut de la Sony.

Din păcate, MacLaurin nu a oferit prea multe detalii despre ceea ce urmează să vezi când pornești un PlayStation 5, dar a insistat pe faptul că interfața va fi una pragmatică, orice ar însemna asta. În plus, va fi construită în jurul unui nou limbaj vizual, cu accent pe viteza de navigare. „Cele mai importante sunt scopurile legate de experiență, care se măsoară în milisecunde pe parcursul întregii interfețe a utilizatorului”.

Este important de reținut că accentul pe viteză nu este o exagerare. Ca referință, PS5 va ascunde la interior un SSD de mare viteză creat de la zero pentru consolă. Acesta ar ar trebui să fie mai rapid decât majoritatea SSD-urilor pe care le găsești în PC-uri și, cel mai important, mai rapid decât mediul de stocare din Xbox Series X.

Noua consolă de gaming este mult mai performantă decât PS4, va avea un procesor 8-core AMD Zen2 şi o frecvenţă de până la 3.5 GHz. PS5 va costa între 460 şi 499 de dolari, conform analizelor specialiştilor.

Punctele forte ale PS5 ţin de controlerele mult mai moderne şi de timpul de încărcare al jocurilor. Iată ce jocuri pot fi găsite pe noul gadget: Spider-Man: Miles MoralesHorizon: Forbidden WestResident Evil 8 sau Grand Theft Auto 5

Vezi și: Cum au reacționat internauții la noul design futurist al consolei PS5

Preluat de la: diez.md