Elementul-cheie care s-a schimbat în identitatea vizuală a Google Maps este pin-ul – acel indicator grafic ce indică poziţia pe hartă. Plecând de la noul pin, sigla Google Maps este şi ea una nouă. Interfaţa aplicaţiei Google Maps (Android şi iOS) a fost reorganizată, astfel încât să fie mai uşor utilizatorilor să găsească informaţia dorită. Aceasta oferă 5 tab-uri accesibile imediat, din interfaţa Google Maps, din care utilizatorii pot:
# explora o zonă, pentru a găsi restaurante, concerte etc;
# călători către o destinaţie – cu autoturismul, transportul în comun, pe jos etc;
# să vadă rapid locurile pe care le-au salvat în Google Maps să contribuie cu informaţii, precum review-uri, poze, locuri care lipsesc,etc;
# să afle noutăţi, precum noi restaurante şi pub-uri deschise în localitate, recomandări personalizate.
În medie, peste 1 miliard de kilometri sunt parcurşi zilnic cu ajutorul navigaţiei Google Maps, la nivel mondial. Aplicaţia oferă informaţii despre mai mult de 150 de milioane de afaceri şi locuri.
Până în prezent, Google a publicat peste 16 milioane de kilometri de imagini în Street View. Pentru preluarea imaginilor au fost utilizate diferite mijloace, de la snowmobil, barcă şi batiscaf şi până la oi, cămile sau căruţă cu cai, scrie ai.ro.
Există peste 58 milioane de kilometri pătraţi de imagini din satelit la calitate ridicată, acoperind 98% din populaţia globului.
Preluat de la: diez.md