Pe de o parte, aflăm că Apple pune protecţia datelor personale şi intimitatea utilizatorilor Apple pe primul loc, orice compromis pe această temă fiind subiect tabu. În tabăra autorităţilor, politica unanim acceptată este una în care lupta împotriva terorismului şi a infractorilor la modul general are prioritate, atât de mult încât excepţii de la regulile normale ale societăţii pot fi acceptate, în anumite situaţii, scrie go4it.ro.
Acţionând în interes naţional, autorităţile americane au creat astfel Celebrite, un laborator specializat în demontarea sistemelor de securitate gândite de Apple, Google şi orice alt furnizor de platforme software pentru dispozitive de larg consum, capabil să extragă informaţiile necesare pentru bunul mers al anchetelor aflate în desfăşurare.
Potrivit dezvăluirilor făcute pe marginea unei anchete oficiale, refuzul unui infractor de a furniza parola necesară accesării telefonului iPhone nu duce imediat la deblocarea acestuia prin metode alternative. Chiar şi cu mijloace avansate la îndemână, efortul depus de FBI pentru deblocarea unui singur telefon iPhone 11 s-a întins pe aproape două luni. În plus, deblocarea unui telefon iPhone în două luni folosește coduri PIN care oferă 999 999 de variante posibile la un cod de şase cifre. Aceasta îngreunează validarea/spargerea parolei telefonului.
Preluat de la: diez.md