Într-un curs intensiv de lecții teoretice și practice, studenții vor putea învăța de la Maitre Sommelier toată informația esențială despre vinuri, dar mai ales despre servirea vinurilor. Brigitte va veni și cu câteva lecții practice, în care viitorii sommelieri europeni vor învăța normele de comunicare cu clientul și de deservire a acestuia. Este important ca toți elevii să îndrăgească această profesie și să înțeleagă că servirea vinului este o întreagă artă.
În urma unui examen scris și altul practic, tinerii vor fi evaluați și calificați cu o diplomă și calificare recunoscută de Parlamentul European, dar și vor primi titlul de membru al Asociației.
„Aveam demult în plan să fac un curs de sommelier, nu atât pentru o recalificare, cât pentru o educație personală în domeniul consumului de vin, alegerea vinului potrivit și servirea lui corectă. De altfel, după prima zi de curs cred că am aflat o groază de subtilități din acest domeniu, care cu siguranță îmi vor prinde bine.”, ne spune Viorica Ataman, HR & Marketing Trigor AVD, care a decis să investească în cunoștințele sale despre domeniul vitivinicol, venind la cursurile de sommelier.
Lecțiile la Școala de Sommelier se petrec la UTM, alături de dr.conf.UTM Nicolae Luca, pentru toți doritorii, care au minim 3 ani de experiență în sectorul vinicol, al ospitalității ori comunicare legată de vin.
Ideea de proiect și implementarea acestuia vine de la Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei. Proiectul are o continuitate remarcabilă și își propune să continue și anii următori, atâta timp cât publicul din Moldova se implică activ și cu dedicație în cursurile și instruirile oferite. În ultimii ani au fost organizate cel puțin 5 asemenea programe, începând cu anul 2015, iar în prezent circa 80 de persoane au Certificate de Sommelier European.
Mai multe detalii și noutăți despre cursuri le poți afla pe pagina de Facebook – Școala Vinului și Școala de Sommelieri din Moldova.
Preluat de la: diez.md