https___blogs-images.forbes.com_davidphelan_files_2019_06_apple-highlights-from-wwdc2019-craig-federighi-previews-macos-catalina-06031-1200x800.jpg
După 18 ani, compania Apple a anunţat că înlocuieşte software-ul iTunes pe computere şi laptopuri cu trei aplicaţii, Apple Music, Apple Podcasts şi Apple TV. Noua abordare fiind similară ofertelor pe care le are deja pentru iPhone şi iPad.

Anunţul a fost făcut luni, în timpul unei conferinţe mondiale dedicate dezvoltatorilor (Worldwide Developers Conference), organizată în oraşul San Jose din statul american California, scrie mediafax.ro.

Apple a lansat iTunes în 2001, pentru a gestiona conţinuturile muzicale digitale pentru dispozitivele iPod, înainte de a scoate pe piaţă iPhone. iTunes a fost lansată ca media player, librărie şi magazin online, însă aplicaţia software a fost criticată în ultimii ani pentru că a inclus un număr crescut de opţiuni.

Modificările vor veni odată cu noul software Mac, Catalina, disponibil din toamnă, în timp ce versiunile pentru Windows ale iTunes nu vor fi afectate.

Apple oferă şi posibilitatea de a folosi iPad-ul ca modalitate de afişare secundară pentru Mac.

Compania Apple a mai anunţat implementarea unor noi opţiuni pentru iPhone şi alte dispozitive privind protejarea datelor personale. Aceste opţiuni vor fi disponibile odată cu lansarea sistemului de operare cunoscut ca iOS 13. Printre altele, utilizatorii vor avea mai mult control asupra modului în care aplicaţiile pot accesa informaţiile legate de locul în care se află aceştia.

O altă opţiune, „Sign in with Apple”, le permite utilizatorilor să acceseze aplicaţii şi site-uri fără să îşi folosească adresa de e-mail personală.

 

iTunes a revoluţionat industria distribuţiei de muzică şi video, însă, în prezent, utilizatorii preferă consumul de conţinuturi în streaming.

Preluat de la: diez.md