1477573562358.jpg

Pe data de 26 octombrie, Casa de Cultură a Universității de Stat din Moldova a găzduit unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului pentru studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării – Balul Bobocilor FJȘC 2016, în urma căruia au fost aleși cei mai iscusiți bobocei, notează ZUGO.

Încărcați cu emoții și entuziasm, boboceii, zece la număr, și-au demonstrat abilitățile de dans, actorie, muzică și ingeniozitate în cele patru probe la care au fost supuși: prezentarea, proba dansului, tema pentru acasă cu genericul „Sunt student la…” și proba ingeniozității.

„Nu ni s-a părut nicio probă ușoară. Toți colegii s-au implicat și ne-au ajutat și suntem bucuroși că avem o grupă atât de unită, iar acest lucru ne-a apropiat unii de alții”, ne-au spus Maria Svernei și Vitalie Frăsineanu din grupa C 165, care au reușit să se claseze pe locul al treilea.

„Noi am pregătit toate probele în două zile, iar cea mai grea ni s-a părut cea a dansului. Grupa s-a implicat foarte activ și ne-au ajutat atât tehnic, au fost participanți în scenete, machiaj, îmbrăcăminte, dar cel mai important ne-au suținut psihologic din sală”, ne-au spus Adelina Roșca și Dumitru Garcaliuc din grupa J161, cei care s-au clasat pe locul al doilea.

În timp ce juriul a făcut totalurile, spectatorii s-au delectați cu muzică din partea oaspeților speciali: Diana Brescan și Patric Hanganu.

„Să știți că ne-ați umplut de energie. Cel mai greu pentru noi și, în general, pentru un profesor este să dai note. Ați fost toți buni de tot, am luat de la fiecare energie. Noi vă urăm succes în profesia pe care v-ați ales-o și să știți că un jurnalist sau un specialist în comunicare va ști întotdeauna să aprecieze calitatea informației”, le-a spus studenților Ana Vizir, prodecan al facultății și membru al juriului.

Pentru prima dată în istoria facultății, doua echipe s-au clasat pe locul întâi, acumulând același punctaj. Decisivă a fost o singură întrebare, de răspunsul căreia a depins câștigul lui Simon Răilean și al Valeriei Batareanu din grupa J 163.

„Cea mai grea a fost proba spontană, pentru că am avut puțin timp să ne gândim. Pe lângă asta, au mai fost câteva probleme „tehnice” care ne-au dat bătaie de cap. Ne-am pregătit și am muncit foarte mult și ne-am străduit ca fiecare probă să fie deosebită și frumoasă. Avem o grupă foarte unită. Fiecare a contribuit cu tot ce a putut pentru a ne ajuta, fără ei ar fi fost mult mai greu”, ne-au povestit câștigătorii.

Câștigătorii concursului, Simon și Valeria, vor reprezenta facultatea în cadrul Balului Bobocilor USM care va avea loc pe data de 11 noiembrie curent.

 

Preluat de la: Zugo.md