1477581340206.jpg

Nu există o modalitate mai bună de a descoperi lumea decât prin călătorii. Pe lângă faptul că ne face să descoperim ceea ce ne înconjoară, ne mai ajută și să ne autocunoaștem.

„Pentru mine călătoriile au devenit generatoare de energie, pentru că după ce văd locuri noi, înțeleg alte culturi, încep să apreciez ceea ce am și vin cu noi puteri de a face o schimbare în jurul meu. Orice călătorie influențează caracterul meu și, evident, mă inspiră mult”, povestește travel bloggerița Mihaela Josanu.

ZUGO a hotărât să îți prezinte cinci destinații pe care le recomandă Mihaela Josanu, care te-ar putea inspira și pe tine.

1. Regiunea Marche, Italia. E o regiune din centrul Italiei, unde se merită de vizitat o grotă unică în lume – Grotte di Frassarsi, unde cresc munți de calcar, dar și orășele ca Porto San Giorgio, San Benedetto, Tore de Palme, Corridonia, Civita Nuova Marche și altele. Nu în ultimul rând Munții Sibillini, anume Castelluccio, unde cresc lanuri de flori ce-ți răpesc privirea din prima. În general, e frumoasă Italia. Fiecare orășel are ceva specific și nu ai putea să le confunzi.

2.Iași, România. E orașul care îmi este cel mai aproape de suflet. E locul în care trebuie să mergi pe jos și tot să-l descoperi, fiind că are multe atracții turistice, inclusiv o sută de biserici, grădina botanică, Palatul Culturii și alte monumente istorice. Mă impresionează arhitectura Moldovei lui Ștefan și chiar merită s-o cunoaștem.

3. Odesa, Ucraina. E ultimul oraș pe care l-am vizitat și vreau să spun că mi-a întrecut așteptările. O arhitectură specifică, ogrăzi cu istorii nemaipomenite, monumente istorice și aleele pavate, inclusiv scările ce duc la mare. E un oraș ce se dezvoltă și încep să apară o mulțime de centre comerciale și parcuri de distracții, însă totuși centrul vechi e cel mai frumos. Aveam dorința să văd marea pe timp rece, și iată că am avut ocazia să o văd foarte neliniștită, dar totuși frumoasă.

4. Moscova, Rusia. Probabil banal, dar Piața Roșie a fost cea care mi-a rămas cel mai mult în memorie, inclusiv clădirile renovate care se privesc atât de frumos pe străzile Moscovei. Ce-i drept, e atât de mare încât nu-ți ajung săptămâni pentru ca să vezi totul, însă am observat atât dezvoltarea industrială a orașului, dar și cât de mult oamenii țin la cultura acestuia.

5. Moldova. Am avut ocazia să văd multe locuri din țara noastră, dar pe lângă cele mai cunoscute precum Soroca și Orheiul Vechi, vreau să spun că avem o mulțime de vinării cu istorii impresionante, cum este Castel Mimi renovat recent, fiind și unicul castel din Moldova, Conacul Manuc Bey, care iese în evidență prin istorie și arhitectura deosebită, Vinăria Asconi cu sălile tradiționale și vinul deosbit pe care nu-l poți uita. La fel și cramele de la Cricova, unde se găsește restaurantul subteran, cinema subterană și, evident, vinuri de înaltă calitate.

 

Preluat de la: Zugo.md