ceai.jpg

Ceaiul este una dintre băuturile preferate ale românilor, existând o gamă largă de tipuri de ceai pentru toate gusturile. Iată 9 lucruri bune și mai puțin bune de adăugat în ceaiul zilnic!

Dr Bryan Mawr, profesor de chimie, a scris în cartea sa, Steeped: The Chemistry of Tea, că un praf de sare adăugat în ceai diminuează gustul amar al acestuia. Profesorul care a studiat timp de trei ani pentru cercetarea din cartea sa, a menționat că ionii de sodiu care se găsesc în sare blochează receptorii amari din gură. Totuși, cât este adevărat și cât este mit?

Experții au analizat acest subiect și au făcut o listă cu lucrurile pe care le putem adăuga în ceai, dar și care sunt lucrurile de care să ne ferim.

S-a demonstrat faptul că menta proaspătă ameliorează disconfortul digestiv, fiind potrivită pentru persoanele care au colon iritabil. Mai mult, menta este folosită ca adjuvant pentru calmarea sistemului nervos și reducerea stresului.

Contrat concluziilor publicate de Dr Bryan Mawr, sarea nu are niciun beneficiu dacă este pusă în cana cu ceai. Mai mult, gustul amar al ceaiului poate fi echilibrat prin adăugarea de fructe.

Infuzia ceaiului cu fructe aduce numeroase beneficii, printre care gustul dulce al băuturii, aportul de fibre, vitamine și antioxidanți. Cele mai bune alegeri sunt afinele sălbatice adăugate în ceaiul negru, piersicile în ceaiul alb, iar mango în ceaiul verde.

Consumul excesiv de băuturi dulci duce la obezitate, diabet de tip 2 și hipertensiune arterială. Îndulcitorii artificiali sunt, de asemenea, un subiect controversat.

Atât cojile de portocală sau de lămâie, cât și sucul lor nu numai că îmbunătățesc aroma ceaiului, dar au și beneficii imense pentru sănătate, prin aportul de vitamina C și rolul său antioxidant.

Uleiurile esențiale sunt extrase din plante, dar nu toate sunt sigure de ingerat. În plus, pentru că sunt solubile în grăsimi, recomandat este ca acestea să fie amestecate în băuturi sau alimente care conțin puțină grăsime, în loc de băuturi pe bază de apă, așa cum este și ceaiul.

Calciul adăugat în ceai poate fi o sursă extraordinară de calciu, benefic pentru sistemul osos.

Un studiu publicat în Environmental Science & Technology a constatat că anumite pliculețe de ceai se descompun atunci când intră în contact cu apa fierbinte și pot elibera mai mult de 11 milioane de particule într-o singură ceașcă.
Ingerarea de microplastice reprezintă un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, precum atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

Ceaiul de ghimbir este un adevărat ajutor digestiv. Mai mult, ghimbirul are și proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și anticancerigene.

 

Surse:

https://www.everydayhealth.com/diet-nutrition/tea-lovers-these-are-the-best-and-worst-things-to-add-to-your-brew/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ijc.32220

https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1102594/nutrients

Sursă foto: Further Information / Envato

Preluat de la: csid.ro