1497436794556.jpg

„Fluturaşii în stomac” şi „Focurile de artificii” din timpul sărutului au o explicaţie ştiinţifică. Iată ce reacţii catalizează această interacţiune fizică.

Nivelul de stres scade. Dacă te simţi rănit, sărutul de va ajuta mai bine decât un pahar de vin. În cadrul unui studiu, la studenții care au participat la sesiuni de 15 minute de sărutări a scăzut drastic nivelul de cortizol, hormonul stresului. Participanții de sex masculin au avut o creștere a oxitocinei, în timp ce femeile au avut o scădere.

Scade nivelul de colesterol. Sărutările îți pot îmbunătăți sănătatea generală, în special nivelul de lipide din sânge. Într-un studiu a revistei Western Journal of Communication, cercetătorii au descoperit că sărutul poate scădea efectiv colesterolul și poate spori satisfacția relațiilor de ansamblu pentru cupluri.

Evaluezi potenţialul partener cu ajutorul salivei. Cât de straniu ar putea suna, saliva are proprietatea de a evalua compatibilitatea cu partenerul tău şi să transmită acest mesaj creierului. Corpul tău încearcă, de fapt, să-şi dea seama dacă vrea să facă copii cu persoana pe care o săruţi. Se pare că saliva ajută corpul tău să decidă dacă vei putea avea urmaşi puternici cu partenerul tău.

Nivelul de adrenalină creşte considerabil. Când ne sărutăm, corpul nostru eliberează o cantitate impresionantă de adrenalină. Ritmul cardiac crește și fluxul sanguin este afectat în mod pozitiv. Acest lucru vă ajută la creșterea nivelului de energie, oferindu-vă un impuls de vibrații pozitive.

Toţi hormonii fericirii sunt eliberaţi. Cu siguranţă, în primul rând, se elimină oxitocina. Dar un studiu a demonstrat că sărutul provoacă şi eliberarea dopaminei, acelaşi hormon care este eliminat când facem activităţi foarte plăcute ca interpretarea piesei preferate sau simţirea gustului bucatelor delicioase.

Pupilele se dilată. Este şi unul dintre motivele din cauza cărora închidem ochii în timpul sărutului. După Bustle, acest lucru se întâmplă deoarece pupilele noastre se lărgesc atunci când simțim o atracție sexuală intensă.

Corpul nostru devine plin de feromoni. Aceştia sunt hormonii care ne fac să ne simţim atraşi unul de celalalt. Când sunt eliminaţi, automat arăţi mult mai atractiv pentru persoanele din jurul tău, efectiv, partenerul tău este foarte atras de tine.

Sărutul este foarte diferit în romanele de dragoste şi în manualele de biologie, însă cu siguranţă nu poate dăuna nici spiritului, nici corpului tău!

Preluat de la: Zugo.md