1497514776052.jpg

Seara de miercuri i-a bucurat pe toţi iubitorii prozei scurte cu o nouă culegere, întrucât etologul Dorian Furtună şi-a lansat cartea „Cugetările unui (ne)cunoscut” la Biblioteca Naţională.

Gheaţa a fost spartă de însuşi autorul cărţii, Dorian Furtună, care şi-a prezentat opera şi invitaţii speciali.

Dintre vorbitori, primul ieşit pe scenă a fost jurnalistul şi rectorul universitar Mihai Guzun. Dumnealui a pus accentul pe principala valoare a cărţii, din punctul său de vedere: „E important să gândim şi valoarea cărţii e că m-a făcut să gândesc”.

Microfonul a fost preluat de Ala Mîndîcanu, preşedinta Comunităţii moldovenilor din Quebec şi rector universitar. În cadrul acestui discurs a fost menţionată „abordarea extrem de matură” a autorului şi reflectarea principalelor teme ale cărţii ca adevărul, minciuna, ipocrizia, în societatea din prezent.

Următoarea vorbitoare a fost Antoniţa Fonari, care a făcut o analiză minuţioasă a aspectelor cărţii îndrăgite de dumneaei. A menţionat că Dorian Furtună a abordat un stil „destul, suficient de arogant şi aceasta te provoacă”. Provocarea menţionată de Antoniţa Fonari a fost acea către lectura continuă a întregului volum.

Ulterior, Dorian Furtună a declarat că opera sa este una extrem de subiectivă, astfel te provoacă la reflexii. Per general, scopul culegerii este ca cititorul să se poată regăsi în fiecare dintre eseuri şi să poată empatiza prin prisma propriei experienţe, iar Andrei Popov, următorul invitat, a zis că chiar şi în baza primelor 5 capitole „se poate face un test de personalitate”.

„Cartea este un instrument de muncă, nu de veneraţie”, a spus Dorian în discursul său, vorbind cu publicul despre procesul scrierii volumului.

Stilul abordat de Dorian Furtună a cucerit întreg publicul, fiind catalogat ca „inedit” şi ca unul care reflectă şi pune pe talere separate valorile şi viciile societăţii moderne.

Cartea a fost editată în 3000 de exemplare, iar cei prezenţi la eveniment au avut posibilitatea să o procure pe loc. Seara s-a încheiat cu o multitudine de întrebări adresate autorului şi o sesiune de autografe.

Preluat de la: Zugo.md