par-colorat.jpg

Ai acea senzație minunată de păr proaspăt vopsit? Menține-o (și culoarea părului tău) mai mult timp cu aceste 5 sfaturi pentru îngrijirea părului.

Folosirea unui șampon și balsam potrivite tipului tău de păr poate face o diferență uriașă, așa că apelează la înțelepciunea stilistului tău pentru a descoperi opțiunile care ar putea funcționa pentru tine. Șampoanele și balsamurile care păstrează culoarea pot, de asemenea, să ajute la protejarea culorii tale și la menținerea sănătății părului.

Spălarea prea frecventă a părului poate să-l priveze de uleiurile naturale, lăsându-l uscat și deteriorat. Dacă ești genul de persoană care spală părul în fiecare zi, merită să îți reeduci obiceiurile și să îmbrățișezi zilele „mai murdare”. Evită să speli părul în weekenduri, de exemplu, sau spală-l doar la fiecare două zile pentru a începe cultivarea unui păr mai sănătos și strălucitor. Poți utiliza un șampon uscat între spălări pentru a absorbi excesul de ulei – și oricum, părul ușor mai murdar poate fi mult mai simplu de stilizat dacă vrei să experimentezi cu coafuri noi și distractive. Accesoriile de păr sunt prietenele tale! Dacă totuși trebuie să speli părul în fiecare zi, investește în cel mai bun șampon, balsam și produse de styling pe care ți le poți permite pentru a-ți menține culoarea strălucitoare.

Nu doar bună pentru un impuls de energie rapid dimineața, clătirea părului cu apă rece ajută la închiderea cuticulei părului, blocând culoarea și prevenind decolorarea prea rapidă. Apa caldă, pe de altă parte, poate deschide cuticula părului și poate cauza decolorarea mai rapidă. Știind că și pielea feței preferă temperaturile mai scăzute în locul apei fierbinți, e o idee bună să setezi dușul la o temperatură „răcoroasă”.

Oprește-ne dacă ai mai auzit asta: soarele poate fi dăunător părului tău, mai ales dacă este vopsit. Razele UV pot face părul să se decoloreze și să devină tern, iar expunerea excesivă la soare este nocivă și pentru scalp și piele. Pentru a-ți proteja părul de soare, poartă o pălărie sau folosește un spray de protecție UV când planifici să petreci mult timp în aer liber.

Dacă folosești unelte de coafat cu căldură, cum ar fi plăcile de îndreptat, ondulatoarele sau uscătoarele de păr, asigură-te că folosești un spray de protecție termică pentru a-ți proteja părul de deteriorare și a-i menține culoarea vibrată. Căldura poate deteriora părul și poate determina decolorarea mai rapidă, așa că îți sugerăm să abordezi uscarea naturală ori de câte ori poți.

Foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro