hipotiroidism.jpg

Dacă medicamentele pentru tiroidă produc efecte adverse, aceste remedii naturale pentru hipotiroidism ar putea fi o opțiune excelentă. Asta presupune o dietă fără gluten, fără zahăr sau bogată în seleniu, dar și administrarea suplimentelor cu vitamină B și probiotice. Bineînțeles, înainte de a încerca remediile naturale este foarte important să discuți cu medicul curant.

Tratamentul standard pentru hipotiroidism este administrarea zilnică de pastile de substituție hormonală, dar de cele mai multe ori, acestea duc la apariția efectelor adverse, iar dacă uiți să iei o pastilă, pot apărea mai multe simptome.

În unele cazuri, remediile naturale pot produce mai puține efecte adverse și se integrează excelent unui stil de viață sănătos, dar asta nu înseamnă că pot înlocui tratamentul medicamentos.

Scopul remediilor naturale sau alternativelor la medicamente este să rezolve problemele de tiroidă „de la rădăcină”. Ele apar ca rezultat al:

Schimbările alimentare și suplimentele pe bază de plante sunt două moduri în care poți ameliora problemele cu tiroida. Aceste opțiuni pot avea mai puține efecte adverse față de medicamentele pentru tiroidă. De asemenea, suplimentele pentru tiroidă se adresează unei tiroide „leneșe” sau pacienților care nu răspund la tratament. Iată câteva remedii naturale pentru hipotiroidism.

Potrivit Institutului Național de Sănătate, seleniul este un element care joacă un rol esențial pentru hormonii tiroidieni. Multe alimente conțin seleniu, inclusiv:

Zahărul și alimentele procesate pot duce la creșterea inflamației în corp. Inflamațiile pot încetini conversia T4 sau T3, doi hormoni tiroidieni, ceea ce duce la înrăutățirea simptomelor. De asemenea, eliminarea zahărului pe termen lung duce la reglarea energiei, stresului și îmbunătățirea aspectului pielii.

Hormonii tiroidieni reduși pot afecta nivelul de vitamină B12 din corp, motiv pentru care suplimentele cu B12 pot ajuta la repararea daunelor produse de hipotiroidism.

Printre alimentele care conțin vitamina B se numără:

Institutul Național de Sănătate a studiat legătura dintre hipotiroidism și problemele de intestin. S-a descoperit că motilitatea gastrointestinală poate produce creșterea bacteriilor intestinale care duc la apariția simptomelor cronice ale tractului intestinal, precum diareea.

Suplimentele cu probiotice conțin bacterii vii care ajută la îmbunătățirea sănătății stomacului și intestinelor. Printre alimentele care conțin probiotice se numără cele fermentate, precum kefir, kombucha, anumite tipuri de brânză și iaurtul.

O dietă fără gluten este o variantă excelentă pentru pacienții cu hipotiroidism. Potrivit National Foundation for Celiac Awareness, un număr impresionant de pacienți cu boli de tiroidă au și boală celiacă. Boala celiacă este o tulburare digestivă în care glutenul declanșează răspunsul imunitar din intestinul subțire.

Foto: shutterstock

Surse:

Preluat de la: csid.ro