durerile-la-menstruatie.jpg

Ți s-a întâmplat și ție să îți întârzie menstruația sau să nu îți vină deloc într-o lună, fapt ce te-a îngrijorat? Ei bine, ți-am pregătit o serie de motive pentru care acest lucru se poate întâmpla. 

Stresul te poate afecta mai mult decât ți-ai putea imagina și da, din cauza cortizolului menstruația poate întârzia. Acest lucru se întâmplă întrucât acest hormon are un impact direct asupra estrogenului și progesteronului, ceea ce înseamnă că este posibil să fie afectată și persioada ciclului menstrual și cantitatea de sânge pe care o vei pierde.

Un alt motiv des întâlnit pentru care menstruația poate întârzia/lipsi este alimentația ta. Dacă ai abuzat de alimente în ultimul timp sau, pur și simplu, te-ai îngrășat, ei bine, acest lucru îți poate afecta și menstruația căci corpul tău va produce un alt nivel de hormoni.

Organismul tău are nevoie de energie pentru menstruație. Dacă faci prea mult sport, de pildă, este posibil că organismul tău să fie epuizat, iar acest lucru da, poate duce la întârzierea menstruației. Iar acest lucru se întâmplă deoarece schimbările bruște de greutate îți afectează, e fapt, echilibrul hormonal.

De regulă este nevoie de luni de zile pentru că organismul tău să se obișnuiască cu doză de hormoni care se regăsește în pilulele anticoncepționale. Iar acest lucru, iarăși, poate duce la întârzierea menstrei sau chiar la dispariția acesteia.

Sindromul ovarelor polichistice afectează milioane de femei din întreaga lume. Această afecțiune nu doar că face menstruația să lipsească, dar afectează întreagă ovulatie. Existând luni în care ovulul nu mai este produs de ovare, iar eliminarea progesteronului nu se face, mucoasa uterină NU se subțiază, iar menstruația poate dura mai mult atunci când va veni.

Citește și: te zile e normal dureze menstruația? Iată când spun medicii ar trebui te îngrijorezi

Preluat de la: csid.ro