pielea-de-pe-gat.jpg

Pielea de pe gâtul tău este mai subțire decât cea de pe față și are și o lipsă de colagen în comparație cu alte zone ale corpului, conform dermatologilor, motiv pentru care începi să observi ridurile mai devreme pe gât, mai ales dacă nu l-ai protejat cu cremă de protecție solară, deoarece razele UV pot distruge colagenul. 

Iată totuși se poți face pentru a amâna cât mai mult semnele inestetice de pe gât:

Evitarea dormitului pe burtă sau pe o parte ar putea preveni apariția ridurilor, deoarece pielea are mai puține șanse să se plieze atunci când nu este presată de perne. Dar cel mai important este să dormi suficient. Lipsa somnului duce la creșterea nivelurilor de cortizol, hormonul stresului, care descompune colagenul și subțiază pielea. Încearcă să dormi opt ore pe noapte și, dacă este posibil, folosește o față de pernă din mătase, care reduce frecarea și împiedică formarea de cute pe piele în timpul somnului.

Privitul constant în jos la telefon poate cauza apariția „gâtului specific datorat tehnologiei” – linii sau lăsarea prematură a pielii gâtului. Această problemă rezultă din plierea persistentă a pielii atunci când privești în jos la un telefon sau la un laptop. Pentru a preveni și minimiza efectul acestuia, poziționează-ți dispozitivul la nivelul ochilor și stai drept. O postură bună nu te va face să te apleci, ceea ce poate agrava lăsarea și apariția liniilor. Exercițiile, cum ar fi Pilates, pot ajuta la îmbunătățirea posturii prin întărirea mușchilor spatelui.

Ar trebui să îți speli pielea de pe gât cu aceeași grijă ca și pe cea a feței. Particulele din poluarea atmosferică se pot depune pe piele și accelera procesul de îmbătrânire, iar curățarea zilnică este necesară pentru a le îndepărta. De aceea, tratează-o ca pe pielea unui copil și evită utilizarea exfolianților, deoarece pot provoca inflamații și pot înrăutăți semnele de îmbătrânire.

Aplică zilnic produsele tale de îngrijire a pielii, cum ar fi seruri anti-îmbătrânire, creme hidratante și cremă de protecție solară cu factor 50+ și pe gât și pe piept pentru a hidrata, a întări zona și a proteja împotriva daunelor solare. Crema de protecție solară filtrează razele UVA și UVB pentru a le împiedica să distrugă colagenul, ceea ce poate cauza lăsarea pielii.

Când vine vorba de tratamente anti-îmbătrânire, anumite ingrediente pot fi mai dăunătoare decât utile pentru gât. Standardul de aur este retinolul, dar uneori acesta poate irita pielea fragilă. Încearcă tratamente cu efect în reducerea de linii și fermitate dovedite și mai blânde, cum ar fi peptidele și factorii de creștere. Gâtul nu are atât de multe celule stem pentru a crea mai mult colagen în piele, deci factorii de creștere dau semnale celulelor pielii să îl producă.

Foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro