dragoste.jpg
Dacă sunteți mai degrabă genul „Dragobete” decât „Valentine’s Day”, probabil că nici nu vă încântă clasicele filme romantice made în SUA a căror poveste devine clară din primele 10 minute.

Metropotam vă propune 5 filme de dragoste românești, cum nu se poate mai diferite între ele, pe care puteți să le vedeți în cuplu vinerea asta, pe 24 februarie:

  1. Buna! Ce faci? (regia: Alexandru Maftei)

Un cuplu maritat care trăieşte împreună bine-mersi de multă vreme se află într-un impas. Parcă lucrurile nu mai sunt la început. Fiecare dintre ei începe o aventură cu un necunoscut pe net, dar ceea ce nu ştiu este s-au găsit, de fapt, tot unul pe celălalt.

2. O vara foarte instabila (regia: Anca Damian)

Ultimul film al Ancăi Damian spune povestea unui irlandez pierdut şi nesigur pe el, stabilit în România, care devine prins între două femei. Trivia: Alături de Ana Ularu şi Diana Cavaliotti joacă Jamie Sieves, un scoţian care a făcut parte şi din distribuţia ”Game of Thrones”.

3. Liceenii (regia: Nicolae Corjos)

Deşi nu a trecut cu brio testul timpului, Liceenii merită revizonat măcar din nostalgie. Şi pentru cu toţii eram îndrăgostiţi în secret de Dana şi am fi vrut învăţăm orice ecuaţie complicată pentru a-i capta atenţia.

4. Pas In Doi (regia: Dan Pita)

Un tânăr student se îndrăgosteşte aproape în acelaşi timp de două fete, iar asta îl pune într-o mare dificultate, pentru nu ştie pe care o aleagă. În fiecare găseşte altceva, iar lucrurile încep se complice.

5. Legături Bolnavicioase (regia: Tudor Giurgiu)

Fără ne fi dorit neapărat asta de la început, avem în această lista un al treilea film care are în prim-plan un menage-a-trois. Legături Bolnăvicioase, adaptare după romanul Ceciliei Ştefănescu, spune povestea a doi fraţi care au o relaţie incestuoasă care este dată în vileag în momentul în care în peisaj apare o tânăra simplă, proaspăt venită înBucureşti.

 

Preluat de la: Diez.md