turmeric.jpg

Datorită proprietăților sale puternic antiinflamatorii și antioxidante, turmericul, care a fost folosită în tratamentele ayurvedice de secole, a ajuns să fie folosită pe scară largă, pe bună dreptate.

Iată 5 motive pentru care ar trebui să îți faci stoc de acest condiment: 

Turmericul ajută la reglarea sistemului imunitar și reduce inflamația pielii. Pielea este cel mai mare organ al nostru și bariera noastră către lumea exterioară. Cele mai recente studii au arătat că atunci când turmericul este adăugat la o cremă hidratantă, reduce liniile fine și ridurile. Turmericul conține și un mineral numit mangan, care susține producția de colagen. Fă-ți o mască facială în care amesteci turmeric cu miere și aplică-o pe față pentru a obține un ten luminos.

„Spală” toxinele cu o ceașcă fierbinte de ceai de turmeric. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a elimina toxinele din sânge și ajută ficatul și rinichii să funcționeze mai bine. De fapt, pentru un studiu publicat în jurnalul BMC Complementary and Alternative Medicine, cercetătorii din Coreea de Sud le-au dat suplimente de turmeric persoanelor cu enzime hepatice crescute. La sfârșitul studiului de 12 săptămâni, acele niveluri au fost reduse semnificativ.

Curcumina (o substanță găsită în turmeric) este un antioxidant puternic, iar acest lucru ajută la combaterea formării radicalilor liberi. Radicalii liberi distrug practic celulele sănătoase din corp, făcându-te mai predispus la boli. Deci, data viitoare când simți că te lovește o răceală, amestecă piper negru, cardamom, vanilie și, bineînțeles, turmeric cu lapte cald.

Turmericul îmbunătățește rezistența la insulină și crește metabolismul. Un studiu publicat în Journal of Nutrition a descoperit că șoarecii care au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi împreună cu suplimente de curcumă timp de 12 săptămâni nu au luat atât de mult în greutate ca grupul care a fost hrănit doar cu alimente grase.

Un studiu publicat în Jurnalul de Psihofarmacologie a descoperit capacitatea curcuminei de a reduce inflamația și de a îmbunătăți fluxul sangvin, îmbunătățind funcția cerebrală.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: CSÎD a încercat – Un antibiotic natural din turmeric şi miere. Reţeta

Preluat de la: csid.ro