fata-cu-balon.jpg

Un aspect important al bunăstării tale generale este sănătatea ta mintală. Este în interesul tău să o gestionezi pentru cel mai bun rezultat. În caz contrar, riști ca starea ta de spirit să te doboare și să nu ai multă energie. Va fi nevoie, cel mai probabil, să faci eforturi voluntare în acest sens, dar iată  patru moduri practice și utile de a-ți îmbunătăți sănătatea mintală:

Deși exercițiile fizice sunt benefice pentru corpul tău, ele oferă, de asemenea, multe beneficii pentru sănătatea ta mintală. Antrenamentul regulat este o modalitate eficientă de a-ți îmbunătăți instantaneu starea de spirit. Propune-ți să faci exerciții zilnic pentru cel mai bun rezultat. Există multe activități în care te poți implica, în funcție de interesele tale. Cel puțin, ar trebui să ieși din casă și să faci o plimbare în zilele în care nu ai timp pentru o sesiune completă de antrenament. În zilele în care nu ai chef să faci exerciții, este chiar mai important să o faci. Amintește-ți cât de bine te simți după ce faci exerciții pentru a te ajuta să te motivezi să faci mai mult.

O altă modalitate practică și utilă de a-ți îmbunătăți sănătatea mintală este să te obișnuiești să zâmbești mai mult. Pune un zâmbet pe față în clipa în care te trezești și încearcă să îl menții pe tot parcursul zilei. Dacă există motive pentru care nu zâmbești prea mult, cum ar fi faptul că te simți jenat de dinții tăi, ar trebui să te gândești să mergi la dentist și să rezolvi problemele. Acest lucru nu numai că te va face să zâmbești mai mult, dar este și o modalitate eficientă de a-ți crește încrederea în tine. De asemenea, poate dorești să investești într-un gloss de buze atrăgător pe care să îl porți și pe care să îți placă să îl arăți.

Dacă ești o persoană ocupată, s-ar putea să nu realizezi cât de mult îți afectează stresul în mod negativ viața și starea de spirit. Prea mult stres și anxietate pot fi frustrante și debilitante. De aceea este important să îți cunoști declanșatorii și să încerci să te ferești de ei. Alege gestionarea proactivă a stresului, astfel încât să te simți cât mai bine în fiecare zi. Poate fi de ajutor să ții un jurnal în care să scrii și să practici recunoștința zilnică. De asemenea, vei descoperi că dormi mai bine noaptea atunci când ești consecvent în reducerea și gestionarea nivelurilor de stres.

Ceea ce pui în corp pentru energie poate afecta starea ta de spirit și sănătatea mintală. Există alimente care te pot face să te simți mai anxios sau mai puțin anxios. Menține o dietă sănătoasă consumând proteine slabe, fructe și legume. Fă tot posibilul să eviți alimentele și băuturile care conțin mult zahăr adăugat. Mâncând sănătos, ai și ocazia să pierzi kilogramele nedorite, astfel încât să te simți grozav și să îți crești încrederea în tine. Poate fi util să gătești mai mult acasă, astfel încât să ai control asupra ingredientelor pe care le folosești și asupra porțiilor pe care le consumi.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: 5 vedete internaționale care au vorbit deschis despre lupta cu problemele de sănătate mintală

Preluat de la: csid.ro