casa-varzari-edited.jpg

Sezonul estival reprezintă momentul oportun pentru a te bucura de temperaturile generoase și pentru a te recrea. Astfel, am adunat în acest articol 33 de pensiuni din Moldova unde poți face acest lucru. Ca să-ți fie mai ușor să alegi varianta potrivită pentru tine, le-am divizat în funcție de regiunea în care se află și am indicat prețul cazării pentru o noapte.

Complexul turistic „CUIB” este amplasat într-o localitate liniștită, în apropiere de una dintre cele mai vechi mănăstiri din țară – Căpriana. Acesta propune vizitatorilor cinci camere confortabile cu design modern.

Facilități: restaurant cu mâncare tradițională moldovenească, spațiu pentru evenimente, servicii de catering, magazin de suveniruri, parcare, biciclete, foișoare, Wi Fi, zonă spa etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus variază între 1 500 și 1 900 de lei.
Locație: strada Livezilor 6, Căpriana, Strășeni
Număr de contact: +37360212444

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Sus pe Deal permite persoanelor să-și petreacă vacanța departe de gălăgia orașului, acolo unde cântă păsările și aerul este curat. Aceasta dispune de toate facilitățile necesare pentru o odihnă formidabilă și liniștită.

Facilități: Wi Fi, parcare, ședințe de yoga, drumeții, bucate tradiționale etc.
Locație: Goian, Ciorescu, Râșcani
Număr de contact: +37369523510

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Pensiunea turistică „Vila Roz” se află pe malul râului Răut și are amplasarea perfectă pentru a descoperi toate monumentele arheologice și istorice din apropierea complexului arheologic „Orheiul Vechi”. Aceasta propune vizitatorilor 16 locuri de cazare.

Facilități: restaurant cu mâncare tradițională moldovenească, curte și grădină cu acces la râul Răut, biciclete, grătar, Wi Fi, masterclassuri de gătit, plimbări cu căruța, parcare, foișoare, teren de joacă pentru copii etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus este de 1 200 de lei.
Locație: Trebujeni, Orhei
Număr de contact: +37379439214

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Casa Agricultorului Varzari oferă o priveliște minunată spre complexul muzeal „Orheiul Vechi”, fiind amplasată chiar sub stâncă. Toate cele trei camere ale pensiunii au balcon cu vedere spre râul Răut.

Facilități: parcare, terasă, mâncare delicioasă, zonă de camping, foișoare, ATV-uri, posibilitatea de a pescui, drumeții ghidate, Wi Fi etc.
Prețul unei camere duble variază între 1 000 și 1 500 de lei.
Locație: Butuceni, Orhei
Număr de contact: +37360124315

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Casa de sub stâncă pune la dispoziția vizitatorilor „Casa Mare”, care include camere amenajate cu mobilier autentic, covoare și țoluri țesute manual. Aici vă veți putea aminti de timpurile de altădată și de bunici. Vara, pensiunea dispune de 11 locuri de cazare.

Facilități: parcare, teren de joacă pentru copii, foișoare, grătar, mâncare delicioasă, plimbări cu căruța, ateliere de meșteșugărit, biciclete, posibilitatea de a face tururi off-road, masterclassuri de gătit, excursii prin împrejurimi etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus este de 1 000 de lei.
Locație: Trebujeni, Orhei
Număr de contact: +37369610260

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Pensiunea „La Fontal” este situată în preajma Pădurii Domnești, cu scopul de a oferi turiștilor posibilitatea de a admira această zonă minunată a țării, de a asculta cântecul minunat al păsărilor și murmurul izvorului care curge ascendent (din pământ).

Facilități: parcare, foișoare, excursii, drumeții, terasă etc.
Locație: Glodeni
Număr de contact: +37368074981

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Conacul Mierii este o atracție turistică din zona Codru. În curte este amplasată stupina, unde persoanele doritoare pot participa la masterclassuri tematice. În total, pensiunea dispune de trei camere, unde pot fi cazate trei familii.

Facilități: teren de joacă pentru copii, terasă, parcare, biciclete, excursii, drumeții, zonă de picnic, magazin de produse apicole, masterclass de extragere a mierii etc.
Prețul unei camere cu mic dejun inclus este de 1 000 de lei.
Locație: Micleușeni, Strășeni
Număr de contact: +37369572511

Aici este pagina de Facebook a pensiunii, iar aici este contul său de Instagram.

Pensiunea „Turnul Alb”, retrasă și îndepărtată de aglomerația și rutina orașului, vă oferă toate condițiile de a vă petrece vacanța, sărbătorile de familie, concediul sau sfârșitul de săptămână. Aceasta dispune de șapte camere duble și două camere pentru patru persoane.

Facilități: parcare, teren de joacă pentru copii, piscină, restaurant, foișoare, terasă, bar, Wi Fi etc.
Prețul unei camere duble este de 800 de lei.
Locație: strada Turnul Alb 10, Costești, Ialoveni
Număr de contact: +37379449911

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Inițial, „Vatra Strămoșească” era o simplă casă. Apoi, aceasta a fost transformată într-un muzeu-pensiune. Aici își găsesc locul zeci de obiecte cu valoare istorică, inclusiv: prosoape, covoare, păretare, oale și cuptor. Pensiunea ar putea caza trei-patru familii.

Facilități: muzeu, terasă, atelier de cioplit în lemn, bucate tradiționale, vin moldovenesc, excursii ghidate, masterclassuri de gătit etc.
Prețul cazării este de 150 de lei per persoană.
Locație: Vatici, Orhei
Număr de contact: +37369156437

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Pensiunea „Casa din luncă”, situată pe malul râului Răut, este prima pensiune rurală din Moldova. Aceasta dispune de 10 camere decorate în stil național moldovenesc, iar din curte se deschide o vedere de neuitat asupra stâncilor Orheiului Vechi.

Facilități: terasă, restaurant, piscină, barcă, căruță, excursii ghidate, masterclassuri de gătit, ateliere de meșteșugărit, posibilitatea de a pescui, biciclete, binocluri pentru birdwatching etc.
Prețul unei camere duble cu trei mese incluse începe de la 2 400 de lei.
Locație: Trebujeni, Orhei
Număr de contact: +37323556044

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

În imediata apropiere a Combinatului de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici” și a galeriilor subterane se află casa rurală „Doina și Ion” care, din spusele proprietarului, nu este doar un spațiu de cazare, ci o întruchipare a sufletului țărănesc. Pensiunea are o capacitate de opt-10 persoane.

Facilități: Wi Fi, terasă, balansoar, bazin pentru copii, biciclete, acces facil la atracțiile turistice din zonă, excursii, foișoare, zonă de grătar, bucate tradiționale, vinuri de casă etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus este de 1 200 de lei.
Locație: strada Ștefan cel Mare 37, Mileștii Mici, Ialoveni
Număr de contact: +37369202164 

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

La „Eco Resort Butuceni” aveți ocazia să vă întoarceți în timpurile strămoșilor noștri, prin obiectele păstrate în expoziția pensiunii. Fiecare dintre ele pot să povestească despre originea poporului moldovenesc. Pensiunea dispune de 19 camere în stil tradițional.

Facilități: parcare, terasă, piscină, zonă spa, ateliere de gătit, ateliere de meșteșugărit, restaurant, Wi Fi etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus variază între 1 300 și 1 500 de lei.
Locație: Butuceni, Orhei
Număr de contact: +37379617870

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Bahmut Club reprezintă o destinație turistică amplasată în mijlocul Codrilor. Locația se află în imediata apropiere a rezervației naturale Plaiul Fagului. Aici puteți descoperi o părticică din Moldova tradițională, dar și din cea modernă. Pensiunea dispune de 13 căsuțe.

Facilități: teren de joacă pentru copii, zonă de camping, grătar, workshopuri, masterclassuri, bucate tradiționale, parcare, Wi Fi etc.
Prețul unei căsuțe pentru două persoane, cu mic dejun inclus, este de 1 500 de lei în zilele de weekend. De luni până vineri se oferă o reducere de 10 %.
Locație: Gara Bahmut 1, Bahmut, Călărași
Număr de contact: +37368303303

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Pensiunea „Vila Etnica” permite petrecrea timpului liber frumos și plăcut în sânul naturi. Aici, vizitatorii vor avea oportunitatea de a se recrea departe de gălăgia orașului, în una dintre cele cinci camere puse la dispoziție.

Facilități: restaurant, muzeu, bar, terasă, Wi Fi, teren de joacă pentru copii etc.
Prețul unei camere duble cu mic dejun inclus variază între 1 300 și 2 000 de lei.
Locație: Butuceni, Orhei
Număr de contact: +37379773333

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Manas Yurt Village reprezintă o adevărată tabără de iurte (locuințe demontabile, specifice populațiilor nomade mongole sau turcice, de formă conică sau semisferică). Locația permite să vă familiarizați cu elementele culturii orientale, propunând 32 de locuri de cazare.

Facilități
: terasă, grătar, restaurant cu mâncare kârgâză, sală-muzeu pentru diferite evenimente, barcă, posibilitatea de a pescui, baie rusească, iurtă pentru meditație, două iurte-restaurant, teren de joacă pentru copii etc.
Prețul cu mic dejun și excursie incluse este de 600 de lei/persoană.
Locație: Leordoaia, Călărași
Număr de contact: +37378205912

Aici găsiți pagina de Facebook a pensiunii.

Zăvoiul Nistrului Eco Village este locul unde vă veți putea bucura de splendoarea noului, întrucât pensiunea a fost construită în anul 2019 și dispune de băi în butoaie în stil japonez. Aceasta are 10 căsuțe și poate caza 40 de persoane.

Facilități: Wi Fi, piscină, saună, butoaie în stil japonez, teren de tenis și de fotbal, grătar, zonă pentru volei etc.
Prețul unei căsuțe în care pot fi cazate patru persoane este de 2 000 de lei.
Locație: Egoreni, Soroca
Număr de telefon: +37360772209

Aici este pagina de Facebook a pensiunii, iar aici este contul său de Instagram.

Situată într-un loc pitoresc, pe malul râului Nistru, unitatea agroturistică „Hanul lui Hanganu” face parte din circuitul turistic emblematic al Republicii Moldova. Aceasta dispune de 24 de camere, două încăperi de tip bașcă și o fâneață – toate în stil rustic.

Facilități: piscină, scuter acvatic, barcă, excursii ghidate, posibilitatea de a pescui, biciclete, Wi Fi, teren de joacă pentru copii, bucate tradiționale moldovenești, parcare etc.
Prețul unei camere variază între 800 și 2 500 de lei.
Locație: Lalova, Rezina
Număr de telefon: +37369495999

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

La doar 100 de kilometri de capitală se află pensiunea „La bunica”, locul unde te poți întoarce în trecut savurând din delicii tradiționale, ascultând liniștea satului și dormind în căsuțe rustice ca pe vremuri. Pensiunea pune la dispoziția oaspeților patru case rurale.

Facilități: bucate tradiționale, terasă, Wi Fi, piscină, grătar, teren de joacă pentru copii etc.
Locație: strada Vânătorilor 7, Chișcăreni, Sângerei
Număr de telefon: +37367396780

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Pensiunea „Butoiaș” este amplasată într-o zonă liniștită a orașului Glodeni și oferă o atmosferă autentică moldovenească. Toate cele 10 camere ale pensiunii sunt decorate în așa fel încât să puteți savura din plin spiritul decorului tradițional.

Facilități: terasă, bar, restaurant, Wi Fi, grătar, parcare, drumeții, karaoke, biciclete, posibilitatea de a pescui etc.
Prețul unei camere variază între 600 și 1 200 de lei.
Locație: strada Mihai Eminescu 21, Glodeni
Număr de telefon: +37369322044

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Pensiunea „NistruM” este situată în mijlocul celor mai pitorești peisaje ale satului Molovata Veche, chiar pe malul Nistrului. Aceasta propune vizitatorilor 12 camere.

Facilități: restaurant, posibilitatea de a pescui, drumeții, Wi Fi, foișoare, plajă amenajată cu șezlonguri, terasă, grătar, leagăn etc.
Prețul unei camere duble este de 1 400 de lei.
Locație: Molovata Veche, Dubăsari
Număr de telefon: +37360390400

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Agropensiunea „Sălcioara.md” este amplasată într-o zonă pitorească din raionul Edineț, unde vă veți putea odihni pe măsură și, cel mai important, în liniște. Pensiunea dispune de 11 camere care pot găzdui 22 de persoane.

Facilități: piscină, grătar, posibilitatea de a pescui, Wi Fi, foișoare etc.
Prețul unei camere duble este de 1 000 de lei.
Locație: Hlinaia Mică, Edineț
Număr de telefon: +37379774040

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

„Pensiunea din Holercani” este o destinație populară pentru turiștii care doresc să se bucure de natură, relaxare și activități recreative. Aceasta propune vizitatorilor săi două blocuri hoteliere și patru căsuțe.

Facilități: sală pentru conferințe, sală pentru evenimente, foișoare, grătar, teren de fotbal și volei, teren de joacă pentru copii, parcare, plajă amenajată cu șezlonguri etc.
Prețul unei camere în unul dintre cele două blocuri hoteliere este de 700 de lei, iar a unei camere în una dintre cele patru căsuțe variază între 1 300 și 1 500 de lei.
Locație: Holercani, Dubăsari
Număr de telefon: +37368176717

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Pensiunea turistică „Hai la Nea Ion” este o adevărată poveste la margine de pădure, despre flori și albine, despre gustul bucatelor pregătite de bunica și despre vinul bun moldovenesc. Aceasta propune vizitatorilor șase căsuțe.

Facilități: terapie prin zumzet de albine, biciclete, teren de joacă pentru copii, bucate tradiționale, excursii ghidate, drumeții, biciclete, ședințe de masaj etc.
Prețul unei căsuțe este de 450 de lei pentru o persoană.
Locație: Țaul, Dondușeni
Număr de telefon: +37379723379

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

„Muze.md” este prima galerie rurală de artă din Moldova, amplasată în preajma Mănăstirii Țipova. Sloganul acesteia este „Exilează-te în adâncul istoriei și liniștii”. În total, pensiunea dispune de 14 camere și poate caza până la 42 de persoane.

Facilități: Wi Fi, drumeții, excursii, restaurant, foișoare, grătar, sală de conferințe etc.
Prețul unei camere duble este de 800 de lei.
Locație: strada Vasile Lupu 5, Țipova, Lalova
Număr de telefon: +37368642112

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

„VILA Dorului” este o pensiune localizată pe malul stâng al râului Nistru, adică într-o zonă pitorească și liniștită, cu mult aer curat. Aceasta dispune de 10 camere.

Facilități: Wi Fi, zonă pentru picnic, terasă, teren de joacă pentru copii, teren de tenis, posibilitatea de a pescui, bar, restaurant, hidrobiciclete, săli de conferințe, zonă spa, parcare etc.
Prețul unei camere duble este de 1 000 de lei în timpul săptămânii și de 1 200 în weekend.
Locație: Molovata Nouă, Dubăsari
Număr de telefon: +37379003100

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

„Casa Veche” pune accent pe tradiție și origini, pereții săi fiind din lut, iar acoperișul – din stuf. Pensiunea este înconjurată de un gard tradițional de lemn și o poartă iscusit sculptată. Aceasta dispune de opt camere.

Facilități: terasă, parcare, restaurant cu mâncare regională, Wi Fi, magazin de suvenire, sală de conferințe, leagăn, biciclete, drumeții etc.
Prețul unei camere duble este de 1 250 de lei.
Locație: Palanca, Ștefan Vodă
Număr de telefon: +37379708172

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

La complexul etno-turistic Gagauz Sofrasi veți avea parte de o varietate de servicii. Aici vă veți putea simți rezidenți „nativi” ai localității, veți descoperi frumusețea și diversitatea vieții rurale și veți face cunoștință cu tradițiile și cultura oamenilor din regiune. Hotelul de pe teritoriu dispune de 10 camere.

Facilități: muzeu etnografic, o terasă cu vedere panoramică spre atracțiile turistice ale UTA Găgăuzia, crama Gagauz Maazası, un restaurant cu specific tradițional găgăuz, o sală de banchet, Wi Fi, parcare, masterclassuri culinare, excursii ghidate etc.
Locație: Congaz, UTA Găgăuzia
Număr de telefon: +37360533112

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Pensiunea „Casa Karaman” a fost ridicată pe locul unei căsuțe tradiționale, cu o istorie de aproximativ 100 de ani, care a fost transmisă din generație în generație și păstrează autenticitatea perioadei începutului secolului al XX-lea.

Facilități: bucate tradiționale, masterclassuri culinare, minimuzeu, Wi Fi etc.
Locație: Târnăuca, Slobozia
Număr de telefon: +37368604060

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Eco-Village Văleni reprezintă o afacere socială locală, axată pe dezvoltarea turismului rural, cultural, vitivinicol și a ecoturismului din zonă. Aceasta protejează și valorifică pe deplin tradițiile din sudul Moldovei.

Facilități: seminare, traininguri, activități educative și recreative (inclusiv școli de vară, ateliere de olărit, țesut și gătit), casă-muzeu, piscină, birdwatching, bucate tradiționale, drumeții, caiac-canoe, Wi Fi, parcare etc.
Locație: Văleni, Cahul
Număr de telefon: +37360775173

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

Pensiunea „La Tudora” este locul unde vă puteți găsi liniștea pe malul Nistrului de Jos. Tot aici vă puteți delecta cu bucate tradiționale, cu zeamă de pește făcută pe foc, cu plăcinte fierbinți coapte în cuptor, cu mămăligă coaptă pe jăratic și friptură din cocoș de casă. Momentan, locația dispune de două căsuțe și de spațiu pentru camping.

Facilități: bucate tradiționale, terasă, plimbări cu barca, ateliere de meșteșugărit, drumeții, excursii, parcare, posibilitatea de a pescui, Wi Fi etc.
Prețul unei căsuțe este de 1 500 de lei pentru două persoane, prețul pentru un cort este de 900 de lei, iar arenda spațiului pentru cort costă 200 de lei.
Locație: Tudora, Ștefan Vodă
Număr de telefon: +37368196250

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

La vilele Green Village te așteaptă o experiență unică, departe de agitația orașelor și aproape de natură. Locația propune vizitatorilor săi șase căsuțe pentru cazare.

Facilități: Wi Fi, foișoare, piscină, jacuzzi, bar, restaurant, saună, plimbări cu ATV-ul, pârtie de iarnă/vară, parcare, teren de fotbal și volei, zonă pentru grătar etc.
Prețul unei căsuțe este de 2 000 de lei.
Locație: Roșu, Cahul
Număr de telefon: +37378591000

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Instagram.

Pensiunea „La Mădălina” propune vizitatorilor o atmosferă autentică, cu peisaje pitorești și mâncare delicioasă. Aceasta dispune de patru camere pentru cazare.

Facilități: beci cu produse locale, bucate tradiționale, teren de joacă pentru copii, foișoare, biciclete, Wi Fi, muzeu cu artizanat tradițional etc.
Prețul unei camere duble este de 600 de lei.
Locație: Selemet, Cimișlia
Număr de telefon: +37361150910

Aici este pagina de Facebook a locației.

La Cotihana este o destinație agroturistică concepută într-un loc pitoresc, pe malul lacului din sat, în vecinătatea lebedelor și rățuștelor. Aici poți admira nuferi albi și galbeni, diverse specii de plante, lebede și rațe sălbatice. Locația dispune de trei căsuțe.

Facilități: foișoare, posibilitatea de a pescui, ciubăr, zonă pentru camping, teren de joacă pentru copii, drumeții, excursii, Wi Fi, bucate delicioase etc.
Prețul unei căsuțe este de 700 de lei.
Locație: Cotihana, Cahul
Număr de telefon: +37368865666

Aici este site-ul web al pensiunii, iar aici este pagina sa de Facebook.

În cazul în care cunoașteți și alte pensiuni din Moldova, lăsați-ne un mesaj. Vom avea grijă să actualizăm lista.

Preluat de la: diez.md