pixel.png

În special pe timpul verii pofta de relaxare este nelipsită şi, mulţi dintre noi ne dorim momente de răsfăţ care nu doar să ne ofere linişte şi o stare de bine, ci şi un corp tonifiat.

Suzana Pretorian, dr. balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels îţi recomandă cele mai eficiente terapii antistres şi de rafinare a siluetei.

Masaj subacvatic

Masaj subacvatic cu jeturi este unul dintre cele mai eficiente tratamente balneare de relaxare.

”Acest tratament este efectuat într-o cadă cu apă fierbinte de 35-37 ºC. Cu ajutorul unui furtun subacvatic, terapeutul pompează un jet puternic de apă care e direcţionat asupra principalelor grupuri musculare de la o distanţă de 10-15 cm, în mod repetat. Prin alternarea distanţei şi a unghiului, este posibilă schimbarea intensităţii presiunii jetului de apă asupra corpului. Scopul acestui masaj subacvatic este relaxarea muşchilor şi a ţesuturilor conjunctive, precum şi relaxarea parţiala a ligamentelor,” precizează  Dr. Pretorian.

<!– Bianca Drăgușanu, ipostaze fatale pe plajă. Câți și-au „sucit” gâtul după ea?!–> CITESTE PE EVZ.RO: Bianca Drăgușanu, ipostaze fatale pe plajă. Câți…
<!– Virgil Musta, vestea momentului! Când se va reduce numărul infectărilor? Dezvăluiri complete–> CITESTE PE CAPITAL.RO: Virgil Musta, vestea momentului! Când se va reduce…

Băi cu apă termală

Băile cu apă termală naturală, bogate în minerale,  sunt de mii de ani, unul dintre cele mai remarcabile remedii naturale.

Apele termale naturale sunt eficiente în tratarea artrozelor şi a reumatismului. Tot ele acţionează minunat şi asupra disfuncţiilor aparatului locomotor, în cadrul programelor de recuperare. Relaxarea în apă sărată şi încălzită este în acelaţi timp un antidot împotriva stresului cotidian”, precizează specialistul.

Împachetări cu nămol

Împachetari wellness cu nămol, bogate în ingrediente minerale de detoxifiere a pielii şi a corpului, ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, la regenerarea şi tonifierea pielii.

“Împachetarea Wellness cu nămol este una dintre cele mai cerute terapii de la Sovata. Ea susţine recuperarea mineralelor pierdute din organism şi purificarea porilor. Nămolul cald se aplică în mod direct pe piele şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Datorită căldurii plăcute şi trăsaturilor chimice ale nămolului, această procedură reprezintă tratamentul ideal pentru combaterea stresului, oboselii şi a afecţiunilor nervoase”, punctează medicul balneolog.

Preluat de la: csid.ro