sețfljn.jpg
Capsula Crew Dragon a companiei SpaceX, avându-i la bord pe astronauţii americani Bob Behnken şi Doug Hurley, se pregătește de aterizarea în apropiere de Florida.

La ora 21.00 astronauții au pornit motoarele și îndreaptă capsula către Pământ. De-acum nu mai există cale de întoarcere. Capsula va coborî cu o viteză de 27.000 de km/h către punctul de aterizare, iar temperatura externă va ajunge la aproape 2.000 de grade Celsius din cauza frecării în atmosferă. În cabină însă, unde se află astronauții, temperatura este menținută la circa 30 de grade Celsius.

În luna mai, cei doi astronauţi de la bordul Crew Dragon au devenit primii oameni aflaţi la bordul unei nave spaţiale private care au ajuns pe ISS. A fost prima lansare de pe teritoriul SUA după aproape un deceniu şi prima dată când o companie privată a trimis astronauţi pe orbită.

Această călătorie deschide calea pentru companiile private de a transporta astronauţi pe ISS, inaugurând o nouă eră a zborurilor spaţiale comerciale. Întoarcerea capsulei pe Pământ poate fi urmărită LIVE.

Preluat de la: diez.md