shutterstock_1489697975.jpg

82% dintre angajații generației Z doresc zile libere de la serviciu pentru a combate epuizarea. Iată cum să-ți iei o zi liberă pentru a te odihni, a reîncărca și a reflecta asupra sănătății tale mentale.

Potrivit Raportului Gallup, stresul angajaților rămâne la un nivel record după pandemie, 44% dintre angajați raportând că au experimentat mult stres într-o anumită perioadă specifică.

Oamenii caută noi modalități de a combate presiunea și stresul zilnic cu care se confruntă în zilele de muncă. De fapt, conform unui sondaj TalentLMS și BambooHR din 2022, 82% dintre angajații generației Z își doresc zile libere pentru sănătatea mintală – iar epuizarea și lipsa echilibrului dintre viața profesională și cea privată este un motiv cheie pentru care aceștia ar putea renunța la locul de muncă.

Să îți dorești să iei o pauză pentru a te concentra asupra sănătății tale mintale și efectiv să faci acest lucru sunt două lucruri diferite.

Când lucrezi fără pauze, ești ocupat, dar nu neapărat productiv.

„Este important să avem momente de odihnă, reflectare și reîncărcare. Este o greșeală să credem că mai multe ore lucrate înseamnă mai multă productivitate”, spune Leah Weiss, Ph.D., autoarea cărții „Cum lucrăm” și lector la Stanford Graduate School of Business.

Tara O’Sullivan, director de creație la PepTalk, spune că timpul liver este pentru somn.

„Somnul este atunci când totul se repară singur și permite corpului să se refacă. Trebuie să permiteți procesului de gândire să facă același lucru”, spune ea.

Cerințele și obligațiile profesionale vor fi mereu acolo. Dar, cu planificarea corectă, îți poți găsi timp pentru a avea o zi dedicată sănătății tale mintale. Iată cum!

Chris Dyer, autorul cărții „Puterea culturii companiei”, recomandă să le ceri oamenilor să retrimită mesajele și e-mailurile după ziua în care te reîntorci la birou și să ștergi toate mesajele primite în timp ce ai fost plecat.

„Toți credem că suntem indispensabili, dar niciunul dintre noi nu este. Dacă mâine ai fi lovit de un camion, șeful tău ar găsi o soluție”, spune Nelson.

Unele dintre beneficile unei zile libere pentru sănătatea mintală includ:

Așadar, nu subestima importanța și beneficiile unei zile dedicate sănătății mintale. Este o investiție în bunăstarea și productivitatea ta pe termen lung.

Sursă foto: fizkes / Shutterstock

Surse:

https://www.today.com/health/mind-body/how-to-take-a-mental-health-day-rcna98444

How Americans View Their Jobs

Preluat de la: csid.ro