tomas.jpg
Un grup format din cei mai inteligenţi oameni din lume au ajutat omenirea de-a lungul timpului. Inginerul din Chicago Libb Thims a realizat o listă a persoanelor care au schimbat lumea.

Din listă lipsesc, însă, Charles Darwin şi Stephen Hawking. Alte persoane consideră că inteligenţa lui Shakespeare nu poate fi comparată cu cea a lui Marie Curie. În listă sunt incluse personalităţile cu o rată a IQ-ului de peste 200, scrie descopera.ro.

Deoarece în timpul lui Nicolaus Copernicus nu existau testele pentru măsurarea IQ-ului, Thims a utilizat metodologia COX pentru a prezice IQ-ul personalităţilor istorice.

Mai jos găsiţi zece cei mai inteligenţi oameni:

1. Lista îl clasează pe Johann Goethe drept cel mai deştept om din istorie, cu un IQ între 210-225. Acesta a creat prima teorie a evoluţiei, de asemenea a pus bazele chimiei şi a fost un geniu literar, abilitate reflectată în opera ,,Faust”.

Goethe01

brewminate.com

2. Recunoscutul fizician şi creatorul teoriei relativităţii Albert Einstein este al doilea cel mai inteligent om din istorie, cu un IQ între 160-225

albert1

gizmodo.com

3. Pe locul trei se clasează Leonardo da Vinci, pictorul renascentist, arhitect, muzician, matematician, care a realizat portretul Mona Lisei şi şi-a imaginat elicoptere înainte ca acestea să fie inventate.

leonardo

biography.com

4. Isaac Newton se clasează pe locul patru. Celebrul fizician şi matematician englez care a formulat teoria gravitaţiei şi legea mişcării corpurilor avea IQ-ul între 190-200.

issac

youtube.com

5. James Maxwell avea un IQ între 190 şi 205, acesta este un recunoscut fizician, predecesorul teoriilor lui Einstein. Acesta a dezvoltat teoria radiaţiilor electromagnetice.

maxwell

readingforlearning.org

6. Rudolf Clausius a fost un fizician german care a creat a doua lege a termodinamicii, de asemenea a fost primul care a sugerat că moleculele sunt realizate din atomi, acesta avea un IQ între 190-205.

rudolf

123rf.com

7. Nicolaus Copernicus, matematicianul şi astronomul polonez a creat un nou model al Universului poziţionând Soarele în centrul acestuia. IQ-ul acestuia era situat între 160 şi 200.

nicolaus

biography.com

8. Gottfried Leibniz avea un IQ între 182 şi 205. A fost un filozof german care a avut contribuţii masive în fizică, dar şi lingvistică, dezvoltând o nouă lege a mişcării şi o filozofie a limbajului.

Gottfried

slate.com

9. Cu un IQ între 200 şi 300, William Sidis este unul dintre copiii geniu considerat inspiraţie pentru filmul Good Will Hunting.

william

youtube.com

10. Thomas Young se situează pe locul zece cu un IQ între 185 şi 200. A realizat descoperiri în cadrul anatomiei umane şi în optică, inclusiv schimbarea formei ochiului atunci când focusează un obiect.

tomas

youtube.com

Preluat de la: diez.md