YouTube-Signature-Device-1170x658.jpg

Începând cu data de 26 iunie, formatul de Stories de pe YouTube va dispărea. Utilizatorii nu vor mai putea publica Stories, iar postările existente vor expira după șapte zile, informează The Verge.

Opțiunea a fost preluată de la Snapchat și introdusă pentru prima dată în 2017, cu denumirea Reels. Aceasta era disponibilă pentru utilizatorii cu peste 10 000 de abonați. Stories reprezintă postări care dispar după o anumită perioadă de timp. De cele mai multe ori, creatorii de conținut foloseau această funcție pentru a-și promova canalul prin distribuirea de conținut din culise sau pentru a posta actualizări.

Conform The Verge, această opțiune pare să nu fi prins la public și puțini creatori postau în mod regulat. Totodată această funcție nu a beneficiat de prea multă promovare nici măcar din partea YouTube.

În absența opțiunii, YouTube dorește ca creatorii să posteze conținut pe alte platforme, precum Community Posts și Shorts. Compania a extins recent accesul la Community Posts, o funcție de actualizare bazată pe text, și a adăugat posibilitatea ca postările să expire după o anumită perioadă. Creatorii pot, de asemenea, să partajeze sondaje, chestionare, imagini și videoclipuri.

Preluat de la: diez.md