betanews.jpg
Pandemia a anulat o serie de festivaluri de film care urmau să aibă loc în această perioadă. YouTube a venit cu un plan de salvare pentru industria cinematografică și a anunțat lansarea festivalului We Are One. Acesta va dura 10 zile și este realizat în colaborare cu 20 de parteneri. De asemenea, festivalul va putea fi urmări gratuit de toți fanii cinematografiei.

We Are One urmează să devină un festival de film global. Acesta este realizat și organizat de Tribeca Enterprises din New York. Evenimentul găzduit de YouTube va cuprinde unele producții ce urmau să aibă proiecția la 20 de festivaluri de top de film, inclusiv Festivalul de Film de la Cannes, Festivalul Internațional de Film de la Toronto, Festivalul de Film Sundance, Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Festivalul de Film Tribeca și Festivalul de Film de la Veneția.

Festivalul online va avea loc în perioada 29 mai-7 iunie 2020 și va fi disponibil AICI. Programarea este gratuită, difuzarea nu va fi oprită de publicități, va include filmele de lung metraj, scurtmetraje, documentare, muzică, comedie și discuții cu oameni din industrie.

Organizatorii au spus că programul complet va fi disponibil în săptămânile următoare.

Privitorilor li se va cere să facă donații pentru lupta împotriva COVID-19, de care YouTube și Tribeca au spus că vor beneficia Organizația Mondială a Sănătății și organele locale din regiuni la nivel global, scrie Variety.

Pentru a fi clari, evenimentul special de streaming de 10 zile de pe YouTube nu este menit să înlocuiască festivalurile de sine stătătoare. Pe fondul haosului cauzat de coronavirus, organizatorii speră să salveze ce pot din circuitul de festivaluri de film din 2020. De exemplu, organizatorii Festivalului de Film de la Veneția au spus că încă intenționează să organizeze evenimentul programat pentru 2-12 septembrie. Între timp, TIFF, care se desfășoară în mod tradițional și în septembrie, se pregătește pentru posibilitatea unui program fizic-digital hibrid, dacă este necesar.

Mai multe detalii vedeți AICI.

Preluat de la: diez.md