BeFunky-collage-9.jpg
An de an, cele mai bune filme și cei mai buni actori sunt premiați la ceremonia Oscar. Ți-am pregătit o selecție despre favoriții (filme, actori și actrițe) la Oscar 2022.

Cele mai bine cotate filme la pariuri Oscar 2022

The Power of the Dog – este filmul lui Jane Campion, cunoscută pentru uimitorul film The Piano, pentru care a luat Oscar în 1994. Filmul relatează povestea unui cowboy dur și crud care locuiește împreună cu fratele lui, care e proaspăt căsătorit cu o văduvă. Este o melodramă gotică, cu o atmosferă tensionată și înfricoșătoare, în care actorul principal, îndrăgitul Benedict Cumberbatch, are o prestație excepțională. Prin acest rol, el lasă în urmă imaginea savantului timid, pe care și-a format-o în urma altor filme, și demonstrează că poate la fel de bine să joace și un rol diametral opus. Fiind un actor atât de renumit, care joacă foarte bine un rol nou pentru el, multe pariuri premiile Oscar îl favorizează.

Belfast – este o creație foarte personală al lui Kenneth Branagh, un fel de autobiografie a acestuia. Este despre povestea copilăriei unui băiețel în perioada tumultuoasă a sfârșitului anilor 1960 în Irlanda de Nord, de unde provine Branagh. Este o poveste înduioșătoare despre familie, iubire și pierdere, dar și despre capacitatea omului de a râde în fața necazurilor. În rolurile principale sunt Jamie Dornan și Caitríona Balfe.

West Side Story – al treilea cel mai bine cotat film la Oscar este cel regizat de Steven Spielberg. Fiind a doua adaptare a musicalului din 1957 cu același nume, West Side Story este, de asemenea, un film tip musical încărcat de dramă și romantism. De-a lungul filmului, urmărim povestea a două găști, Jets și Sharks, care rivalizează între ele. Cele două grupuri sunt separate de diferențele etnice, dar și de dorința comună de a controla cartierul San Juan Hill. Filmul îi are ca actori principali pe Ansel Elgort, Rachel Zegler și Ariana DeBose.

Cel mai bun actor

# Will Smith

# Benedict Cumberbatch

# Andrew Garfield

# Denzel Washington

# Javier Bardem

Cea mai bună actriță

# Nicole Kidman

# Kristen Stewart

# Olivia Colman

#Jessica Chastain

# Penelope Cruz

Cel mai bun regizor

# Jane Campion

# Steven Spielberg

# Kenneth Branagh

# Ryusuke Hamaguchi

# Paul Thomas Anderson

Cel mai bun film de animaţie

# Encanto

# Luca

# Flee

# The Mitchells vs the Machines

# Raya and the Last Dragon

Cel mai bun film documentar

# Summer of Soul

# Flee

# Ascension

# Attica

# Writing with Fire

Cel mai bun scenariu original

# Licorice Pizza

# Belfast

# Don’t Look Up

# King Richard

# The Worst Person In The World

Cea mai bună melodie originală

No Time to Die (No Time do Die)

Dos Oruguitas (Encanto)

Be Alive (King Richard)

Down to Joy (Belfast)

Somehow You Do (Four Good Days)

Preluat de la: diez.md