diez-share-facebook.png
WhatsApp, va ridica vârsta minimă a utilizatorilor săi din Europa de la 13 ani la 16 ani, această decizie vine în urma noile norme de confidenţialitate în ceea ce priveşte datele private, care vor intra în vigoare luna viitoare. Serviciul online WhatsApp are în prezent peste 1,5 miliarde de utilizatori.

WhatsApp va cere utilizatorilor europeni să confirme că au cel puţin vârsta de 16 ani atunci când acestora li se va cere să accepte noile condiţii de utilizare şi noile politici de confidenţialitate furnizate de divizia WhatsApp Ireland Ltd în săptămânile următoare, scrie agerpres.ro.

Reprezentanţii WhatsApp, nu vor solicita să primească noi drepturi pentru a colecta informaţii personale în virtutea acordului încheiat cu Uniunea Europeană.

Serviciul WhatsApp, înfiinţat în 2009, a fost pus sub presiune de guvernele mai multor ţări europene în ultimii ani din cauza sistemul său de criptare a mesajelor şi a planurilor sale de a partaja mai multe date personale cu compania-mamă, Facebook.

La rândul ei, compania Facebook este atent monitorizată de parlamente şi organisme cu rol de reglementare din lumea întreagă după ce a anunţat luna trecută că informaţii personale provenind de la milioane de utilizatori ai săi au ajuns în mod accidental în posesia cabinetului de consultanţă politică Cambridge Analytica, declanşând un val de îngrijorare pe plan mondial în legătură cu modul în care reţeaua de socializare foloseşte datele utilizatorilor săi.

Vârsta minimă a utilizatorilor care folosesc serviciul de mesagerie online WhatsApp va rămâne 13 ani în restul lumii, în concordanţă cu politica adoptată de Facebook.

GDPR reprezintă cea mai amplă revizuire a normelor de confidenţialitate online operată după apariţia internetului, oferind europenilor dreptul de a cunoaşte datele stocate care îi vizează şi dreptul de a putea să le şteargă.

Apple Inc şi alte companii din industria tehnologiei au anunţat că intenţionează să ofere utilizatorilor lor din Statele Unite şi din celelalte ţări ale lumii aceleaşi drepturi şi aceeaşi protecţie de care vor beneficia utilizatorii lor din Europa.

WhatsApp va pune la dispoziția utilizatorilor o opţiune ce le va permite să descarce un raport online care detaliază datele lor personale stocate de acest serviciu de mesagerie online, precum producătorul şi modelul dispozitivului mobil folosit de aceştia, contactele lor, grupurile online din care fac parte şi numerele blocate ale utilizatorilor cu care nu mai doresc să comunice.

Pe blogul companiei au fost publicate și câteva sfaturi de securitate privind utilizarea serviciului, precum abilitatea de a bloca utilizatorii nedoriţi, ştergerea şi raportarea mesajelor de tip spam.

Preluat de la: diez.md